Σάββατο 10 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολυμπιακή αναστάτωση στα νοσοκομεία...

...για τη στελέχωση των σταθμών Α' Βοηθειών

Το χαρακτήρα αναγκαστικής προσωπικής πρόσκλησης προς τους γιατρούς των νοσοκομείων της Αττικής φαίνεται να παίρνει η προσπάθεια της επάνδρωσης των Σταθμών Α' Βοηθειών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ετσι, λοιπόν, στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας φτάνουν ονομαστικές καταστάσεις με όσους θα καλύψουν τους σταθμούς. Μάλιστα, υπάρχει πρόγραμμα με γιατρούς που θα καλύπτουν τους σταθμούς με βάρδιες που δεν είναι σύννομο, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί υποχρεώνονται να κάνουν πρωινό ωράριο και εφημερίες και όχι βάρδιες. Και όσον αφορά στις καθημερινές το πρωινό ωράριο μπορεί να «βαφτιστεί» βάρδια, αλλά στις αργίες αυτό δεν μπορεί να ισχύσει.

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι αντιδράσεις των γιατρών είναι έντονες και αρνήθηκαν να παραλάβουν τα προγράμματα. Ετσι, σε μια τουλάχιστον περίπτωση οδηγός ανέλαβε - σαν να ήταν δικαστικός κλητήρας - να θυροκολλήσει το πρόγραμμα. Επιπλέον τα προγράμματα που ανακοινώνονται συντάσσονται άνωθεν χωρίς να παίρνουν υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Για παράδειγμα, γιατροί που είναι σε άδεια - τούτη την περίοδο - κλήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία από χτες.

Κι ενώ επικρατεί ένα αλαλούμ, ο υπουργός Υγείας Ν. Κακλαμάνης θα εγκαινιάσει την πρώτη μονάδα Α' Βοηθειών του Δήμου Γαλατσίου (Αλσος Βεΐκου - Κεντρική Πύλη) μεθαύριο τη Δευτέρα, ώρα 8 το βράδυ. Ο σταθμός αυτός έχει ως νοσοκομείο αναφοράς τον «Ευαγγελισμό». Ομως ο Διοικητής του Α. Καρταπάνης μετά από παράσταση της Πενταμελούς Επιτροπής της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στο νοσοκομείο είπε ότι δε θα στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την επάνδρωσή του, καθώς οι ανάγκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Ο «Ευαγγελισμός» έχει υπό την εποπτεία του και τους σταθμούς στο Αλσος Θησείου και στα Ανω Λιόσια.

Συνολικά, προβλέπεται να λειτουργήσουν 15 σταθμοί σε δήμους του Λεκανοπεδίου που -σύμφωνα με τα σχέδια- θα τους έχουν υπό την εποπτεία τους τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αγία Ολγα», «Ασκληπιείο» και «Τζάνειο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ