Τετάρτη 21 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Σήμερα η συγκέντρωση κόντρα στο νέο χαράτσι

Η ΟΒΣΑ καλεί τους ΕΒΕ της Αθήνας να συγκεντρωθούν στις 7 μ.μ. μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης να χαρατσώσει τους ΕΒΕ με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις για το αυτόματο «κλείσιμο» των βιβλίων, οργανώνει σήμερα το απόγευμα στις 7.00 μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας στο Σύνταγμα) η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Καλώντας τους βιοτέχνες της πόλης να δώσουν δυναμικό «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση, η ΟΒΣΑ επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα «για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, που στόχο θα έχει την αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των βιοτεχνών - επαγγελματιών - μικρών εμπόρων και εργαζομένων».

Εκτός από την αντίθεσή της στο νέο χαράτσι που προωθεί η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις για το κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, η ΟΒΣΑ προβάλλει την ανάγκη συντονισμού του αγώνα, για ένα φορολογικό σύστημα όπου:

  • Κάθε μικροεπιχείρηση να φορολογείται ανάλογα με τα έσοδα και τα έξοδά της, όπως αυτά προκύπτουν από τα βιβλία και τα παραστατικά στοιχεία που είναι υποχρεωτικά και πραγματικά. Ελεγχος να γίνεται στη φορολογική δήλωση όταν αυτή κατατίθεται στην εφορία. Καταργούνται οι ανέλεγκτες υποθέσεις, συνάφεια κλπ.
  • Κατάργηση του συντελεστή 25%. Τα κέρδη των ΟΕ και ΕΕ να φορολογούνται στο προσωπικό εισόδημα των μετόχων.
  • Αφορολόγητο 15.000 ευρώ, κλιμακούμενο ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.
  • Τα κέρδη των συνεταιρισμών δε φορολογούνται. Φορολογείται μόνο το μέρισμα που παίρνει ο συνεταίρος που προστίθεται στο προσωπικό του εισόδημα.
  • Κατάργηση του βιβλίου απογραφής μέχρι 200.000 ευρώ.
  • Αναπροσαρμογή και τιμαριθμοποίηση των σημερινών κλιμακίων φορολογίας εισοδήματος, έτσι ώστε να καλύπτεται ο πληθωρισμός. Αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα μεγάλα εισοδήματα.
  • Δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας που είναι η κύρια μορφή φορολογικής αφαίμαξης των ΕΒΕ και του λαού γενικότερα. Να αλλάξει η ψαλίδα έμμεσων και άμεσων φόρων.
  • Κατάργηση του δημοτικού φόρου 2%.

Στη σημερινή συγκέντρωση μετέχει και η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Πειραιά, που με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες να πάρουν μαζικά μέρος, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ