Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
«Ανθυγιεινή» η Ολυμπιακή αφαίμαξη του Θριάσιου

Την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης για τις υποχρεωτικές αποσπάσεις 12 γιατρών και έξι νοσηλευτών από το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Ελευσίνας και Μεγάρων, για να στελεχώσουν τους Ολυμπιακούς Σταθμούς Α' Βοηθειών (ΣΑΒ) στον Πειραιά, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας, αναβάθμιση του νοσοκομείου και των παρεχομένων δημοσίων υπηρεσιών υγείας, απαίτησαν κάτοικοι του Θριάσιου πεδίου, με πικετοφορία που πραγματοποίησαν χτες στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας.

Δεκάδες κάτοικοι της περιοχής ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τοπικής Γραμματείας Θριασίου του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και με πικέτες πορεύτηκαν στους δρόμους της Ελευσίνας διεκδικώντας: «Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», «Ουσιαστική αναβάθμιση του Θριασίου νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας», αλλά και τονίζοντας ότι «Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα»!

Οι κάτοικοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους, που ήδη εργάζονται με εξουθενωτικούς ρυθμούς λόγω των τρομακτικών ελλείψεων. Υπογράμμισαν, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται άλλοθι για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση του συστήματος Υγείας, την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης - ηλεκτρονικών χαφιέδων που θα καταγράφουν κάθε κίνηση των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων.

«Τα νοσοκομεία ανήκουν στο λαό, όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», «Δώστε λεφτά για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία», ήταν μερικά απ' τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ οι διαδηλωτές μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και στα καταστήματα της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ