Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Απέργησαν σε όλη τη χώρα

Με το σύνθημα «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ίδιες υποσχέσεις, ίδια ομηρία», διαδήλωσαν οι απεργοί συμβασιούχοι στην Αθήνα, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλιά

Οι απεργοί συμβασιούχοι, χτες, στο κέντρο της Αθήνας
Οι απεργοί συμβασιούχοι, χτες, στο κέντρο της Αθήνας
Το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή εργασία απαίτησαν χθες οι συμβασιούχοι στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, πραγματοποιώντας 24ωρη πανελλαδική απεργία και απεργιακές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ταυτόχρονα, διεκδικούν την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος της κυβέρνησης της ΝΔ, που, συνεχίζοντας την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, διαιωνίζει το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας και στερεί το δικαίωμα στη δουλιά από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με άλλες ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Στην Αθήνα, οι ταξικές δυνάμεις πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και από εκεί πήγαν στην κεντρική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου έγιναν ομιλίες από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Από τα Συντονιστικά Εργαζομένων στους ΟΤΑ, τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους και τα ΑΕΙ - ΤΕΙ μίλησε η Ηλ. Πατσουράκη, η οποία τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με απόλυτη συνέπεια την αντεργατική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της ΕΕ και των επιχειρήσεων. Ακόμα, αναφέρθηκε στις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, που αρνούνται να οργανώσουν τους αγώνες των εργαζομένων. Για εμάς, τόνισε, ο μοναδικός δρόμος είναι η ταξική ενότητα και η ανάπτυξη των αγώνων και απαιτούμε απόσυρση του ΠΔ, μονιμοποίηση όλων, επαναπρόσληψη των απολυμένων, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων κ.ά. Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία, κατά την οποία οι απεργοί με συνθήματα όπως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ίδιες υποσχέσεις, ίδια ομηρία», «Ζητάμε σταθερή δουλιά και όχι ομηρία» διαδήλωσαν κατά της αντεργατικής πολιτικής που γεννά τις ελαστικές μορφές εργασίας και την ομηρία. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Εσωτερικών, από όπου απουσίαζε η πολιτική ηγεσία παρότι είχε ειδοποιηθεί. Από τη μεριά τους, οι ταξικές δυνάμεις δήλωσαν την ανάγκη ενίσχυσης της αγωνιστικής πορείας, που στο επόμενο διάστημα θα εκφραστεί με συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και άλλες μορφές.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να αποσυρθεί το «εκτρωματικό» όπως το χαρακτήρισαν Προεδρικό Διάταγμα και να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ενώ, λίγο αργότερα, οι συμβασιούχοι της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γκισέ του αεροδρομίου «Μακεδονία». Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε Λάρισα και Βόλο. Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση έγινε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και στο Βόλο στην πλατεία Ελευθερίας, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ