Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες

Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτες στα πλοία «ΔΙΑΓΟΡΑΣ», «ΠΑΤΜΟΣ» και «ΡΟΔΟΣ». Οι ναυτεργάτες των τριών πλοίων από τις 25 Ιούνη 2004 έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, καθώς το εταιρικό σχήμα ΔΑΝΕ - ΑΝΕΚ τους οφείλει μισθούς τεσσάρων μηνών, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και την άδεια του 2003.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ επισημαίνει τις συνέπειες από την πολιτική απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, των όρων δηλαδή που βάζει η πολιτική της ΕΕ για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην ακτοπλοΐα, η οποία, όπως τονίζει, είναι η βαθύτερη αιτία για τη συνέχιση της σκληρής πολύμηνης δοκιμασίας των 300 ναυτεργατών και των οικογενειών τους στα παραπάνω πλοία με την κάλυψη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Αποθρασυμένοι οι εφοπλιστές, αναφέρει η ανακοίνωση, επιβάλλουν αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εκτινάσσουν την ακρίβεια στα ύψη, προχωρούν σε απολύσεις, ανατρέπουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με 16ωρα και 18ωρα συνεχούς απασχόλησης, κόβουν και ράβουν με βάση τα συμφέροντά τους τις ακτοπλοϊκές γραμμές, με στόχο τη μέγιστη κερδοφορία τους.

Αυτό το τοπίο που στηρίζουν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τώρα για τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, το επόμενο διάστημα θα γίνει πιο επώδυνο για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα».

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι τοπικοί φορείς, τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι πρέπει να δράσουν, να αντισταθούν, να οργανώσουν την πάλη τους και τους αγώνες τους. Τώρα είναι πλέον καθαρό ότι η μόνη λύση είναι να χτίσουν τη δική τους συμμαχία, για να διεκδικήσουν δημόσια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, για την προστασία των δικών τους συμφερόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ