Παρασκευή 23 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Απεργία εν μέσω αστυνομοκρατίας

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ακολουθούσαν κατά πόδας τους απεργούς οικοδόμους κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης

Με απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χερσονήσου, απάντησαν χτες το πρωί οι οικοδόμοι του Νομού Ηρακλείου στην προκλητική και απαράδεκτη - όπως τη χαρακτήρισαν - απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου, να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες στην περιοχή από 1 Μάη ως και 30 Σεπτέμβρη, γιατί ενοχλούν τα ξενοδοχεία. Απέναντί τους όμως βρήκαν το «κράτος του αστυνόμου», λες και η κινητοποίηση ήταν κάποια τρομοκρατική ενέργεια και οι απεργοί τρομοκράτες.

Ετσι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης όσο και της μετακίνησης των οικοδόμων στη Χερσόνησο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες τους ακολουθούσαν συνεχώς. Μάλιστα έξω από το Δημαρχείο υπήρχαν και ειδικοί φρουροί με τζιπ που φύλαγαν το κτίριο.

Οι οικοδόμοι συγκεντρώθηκαν στις 9 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Χερσονήσου πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Ν. Βασιλάκη ο οποίος με ειρωνικό τρόπο και ύφος εξακολούθησε να επιμένει και να παραμένει στην απόφαση που έχουν πάρει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα υπερβολικές και λαϊκίστικες τις διαμαρτυρίες των οικοδόμων.

Ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζονται οι εργατικές κινητοποιήσεις και το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, είναι και το γεγονός ότι όταν συνδικαλιστές πέρασαν το πρωί από το εργοτάξιο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, για να ελέγξουν και ενημερώσουν τους εργαζόμενους εκεί για την απεργία, άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά και αστυνομικές δυνάμεις τους απαγόρευσαν την είσοδο στο χώρο απαιτώντας να τους προσάψουν τα στοιχεία τους και ειδική άδεια από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Επίσης τους ενημέρωσαν ότι αν τελικά περάσουν στο χώρο θα πρέπει να συνοδεύονται από αστυνομικούς.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους, καταγγέλλοντας την αστυνομία και την πολιτική της κυβέρνησης. Τελικά συνεργείο οικοδόμων πέρασε στο χώρο χωρίς συνοδεία πραγματοποιώντας την περιοδεία στο εργοτάξιο.

«Εάν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν με τέτοια μέτρα και τρόπους είναι βαθιά νυχτωμένοι» - δηλώνει στο «Ρ» ο Γιάννης Γωνιανάκης, μέλος της διοίκησης του συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

«Το δικαίωμα στη δουλιά - προσθέτει - δεν είναι ζήτημα καμιάς απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου. Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου και αυτό θα το υπερασπιστούμε μέχρι τέλους. Δεν μπορεί να μένουν στο δρόμο οικοδόμοι με τις οικογένειές τους γιατί θα ενοχληθούν οι μεγαλοξενοδόχοι.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που μας περιέβαλαν δεν είναι τυχαίο. Οι προσπάθειες να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι και να σταματήσουν να διεκδικούν θα πέσουν στο κενό. Αποδεικνύουν περίτρανα για ποιους προορίζονται τα περιβόητα μέτρα ασφαλείας και πως οι εργαζόμενοι τελικά είναι αυτοί που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ