Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Καταργήστε στην πράξη κάθε μέτρο που πλήττει λαϊκά δικαιώματα

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σχετικά με την αναπτυσσόμενη «τρομοϋστερία»

Σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με την «τρομοϋστερία» που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων που διεξάγονται στη χώρα μας, η "τρομοϋστερία" που καλλιεργείται εντείνεται όσο φτάνουμε στην έναρξη των Αγώνων.

Οι ράμπο του NATO ακροβολίζονται από άκρου εις άκρον στη χώρα μας, καταλύοντας το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

H ηλεκτρονική επιτήρηση του Λεκανοπεδίου της Αττικής από τις κάμερες και το αερόστατο με τα ηλεκτρονικά συστήματα παραβιάζει τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τις ελλείψεις της χώρας μας, για να αιτιολογήσει την ενεργό και απροκάλυπτη συμμετοχή του NATO στο θέμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Γίνεται αντιληπτό ότι τα μέτρα αυτά στον ένα ή στον άλλο βαθμό θα μείνουν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για να εμποδίσουν και να χτυπήσουν τους λαϊκούς αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτά τα μέτρα είναι ενταγμένα στο γενικότερο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους για το χτύπημα λαών και κρατών που αντιστέκονται.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα μαζί με τους εργαζόμενους και το λαϊκό κίνημα να καταργήσουν στην πράξη κάθε μέτρο που πλήττει ατομικά, δημοκρατικά, κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και τα οποία έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες του κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ