Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάνουν δουλιά οι δημοτικοί αστυνομικοί

Την επόμενη βδομάδα αναλαμβάνουν δράση στην Αθήνα οι δημοτικοί αστυνομικοί, μέτρο που εντάσσεται στο πλαίσιο της αστυνομοκρατίας των πόλεων και ενόψει Ολυμπιάδας. Τις τελευταίες λεπτομέρειες της λειτουργίας της νέας δημοτικής αστυνομίας - η οποία ανάμεσα σε άλλα θα έχει και τη δυνατότητα συλλήψεων και ανακρίσεων - συζήτησαν χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης, η δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα «έχουμε μια αποτελεσματική δημοτική αστυνομία», ενώ ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως θα συνδράμει τη λειτουργία του νέου οργάνου. Θυμίζουμε πως η νέα δημοτική αστυνομία θα λειτουργεί στα πρότυπα και σε άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, στελέχη της οποίας ανέλαβαν και την εκπαίδευση του νέου προσωπικού.

Τέλος, ο Π. Παυλόπουλος ανακοίνωσε την παραχώρηση της διαχείρισης του Εθνικού Κήπου στο Δήμο Αθηναίων, καθώς - όπως σημείωσε - «είναι ο φυσικός φορέας για τα θέματα αυτά». Δε διευκρινίστηκε, ωστόσο, αν η κυβέρνηση θα συνδράμει και με πόρους την εν λόγω παραχώρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ