Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα δικάζεται ο Αντρέα Μπίκολι

Ο νεαρός Αλβανός ξυλοκοπήθηκε άγρια στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας μετά τη σύλληψή του που έγινε επειδή απλά διαμαρτυρήθηκε σε υπαλλήλους της νομαρχίας Αθηνών για υπόθεσή του.

Τη Δευτέρα το πρωί εκδικάζεται από το Εφετείο Αθηνών, η υπόθεση του 20χρονου Αλβανού εργάτη και μαθητή νυχτερινού λυκείου Αντρέα Μπίκολι, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στις 8 Ιούνη. Η δίκη είχε αναβληθεί στις 23 Ιούνη.

Ο νεαρός μετανάστης, που κατοικεί στη χώρα μας εδώ και 12 χρόνια, υπήρξε θύμα άγριου ξυλοκοπήματος από αστυνομικούς σε χέρια, πόδια και πρόσωπο, μέσα στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της Ομόνοιας, κάτι που μαρτυρούσαν οι μώλωπες στο κορμί του. Ο Αντρέα Μπίκολι συνελήφθη, όταν διαμαρτυρήθηκε σε υπάλληλους της Νομαρχίας Αθηνών επειδή για πολλοστή φορά δεν κατάφερε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του (χωρίς να έχει λήξει το ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας), με μόνη συνέπεια - για άλλη μια φορά - την άκαρπη ταλαιπωρία και την απουσία του από την εργασία. Σημειώνουμε επίσης, πως - μετά τη σύλληψή του - οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στο νεαρό να τηλεφωνήσει ούτε καν σε δικηγόρο.

Αν και ο 20χρονος αλλοδαπός υπέστη σοβαρές βλάβες από τον ξυλοδαρμό, αντιμετωπίζει πληθώρα κατηγοριών και συγκεκριμένα: Αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής, προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή κατά συρροή, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βλασφημία μη κακόβουλη και εξύβριση κατά συρροή.

Τόσο η αντιμετώπιση του νεαρού Αλβανού, όσο και η αστυνομική βία που αντιμετώπισε, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μεμονωμένα περιστατικά. Εντάσσονται στην πάγια τακτική, με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόσφυγες και μετανάστες, ενθαρρύνοντας από τη μια την εκμετάλλευσή τους από το κεφάλαιο, και από την άλλη τρομοκρατώντας τους με κατασταλτικούς μηχανισμούς, αλλά και την ομηρία τους στην παρανομία.

Υπογραμμίζεται ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «επιλήφθηκε» του θέματος με το... συνήθη τρόπο, διατάσσοντας δηλαδή μια τυπική διοικητική έρευνα. Από την άλλη μεριά, την καταγγελία αυτού του κρούσματος αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως και την αλληλεγγύη τους στο νεαρό Αλβανό, έχουν τονίσει πολλοί φορείς, μεταξύ των οποίων η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η ΕΕΔΔΑ, η Συντονιστική Επιτροπή Μεταναστευτικών Συλλόγων, Κοινοτήτων και Οργανώσεων Ελλάδας κτλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ