Κυριακή 25 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οταν θέλουν, μπορούν

Με οδηγό τη λαϊκή παροιμία «όταν δε θέλει η νύφη να ζυμώσει, όλη μέρα κοσκινάει», κινείται η κυβέρνηση της ΝΔ, όταν καλείται να λύσει κάποιο πρόβλημα ή να υλοποιήσει κάποια δέσμευσή της απέναντι στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Αντίθετα, όταν πρόκειται για αιτήματα - αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου, η κυβέρνηση σπεύδει να τα ικανοποιήσει, έχοντας σαν οδηγό τη λαϊκή παροιμία «το γοργόν και χάριν έχει»!

Αδιάψευστος μάρτυρας, η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομίας, με την οποία καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να επιστρέψουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες το ΦΠΑ, ικανοποιώντας έτσι σχετικό «αίτημα» - αξίωση των μεγαλοεξαγωγέων και του ΣΕΒ. Το ζήτημα είχε ανακύψει πριν από 3 περίπου χρόνια, όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Εφορίας εντόπισαν σωρεία υποθέσεων εικονικών εξαγωγών, με βάση τις οποίες οι επιτήδειοι κατάφερναν να παίρνουν μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ. Η Υπουργική Απόφαση, λοιπόν, προβλέπει την επιστροφή του ΦΠΑ και, μάλιστα, του 90% χωρίς έλεγχο και μέσα σ' ένα μήνα από την υποβολή της σχετικής αίτησης και του υπόλοιπου 10% μετά από προσωρινό έλεγχο.

Χρειάζεται, άραγε, να φέρουμε παραδείγματα, για το πώς αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες τα όποια αιτήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων; Δε νομίζουμε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ