Παρασκευή 30 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Νερό ήρθε, αλλά χάθηκε!

Χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού που θα μπορούσαν ν' αξιοποιηθούν για την άρδευση καλλιεργειών στο νομό Λάρισας οι οποίες κινδυνεύουν να «διψάσουν», χάθηκαν στη θάλασσα επειδή έσπασε το πρόχειρο φράγμα του Πηνειού! Ολα αυτά συνέβησαν τις τελευταίες μέρες που ήρθε και πάλι στο πρόβλημα της λειψυδρίας στο προσκήνιο καθώς οι αγρότες πολλών χωριών της Λάρισας και της Καρδίτσας δεν μπορούσαν να ποτίσουν τα χωράφια τους λόγω της έλλειψης νερού.

Το πρόχειρο φράγμα που έσπασε στο ύψος του αντλιοστασίου του ΤΟΕΒ Πηνειού, στη διασταύρωση της εθνικής με το δρόμο που οδηγεί στο Συκούριο, δεν επισκευάστηκε με ευθύνη της «γαλάζιας» νομαρχιακής αρχής Λάρισας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι λόγω των βροχοπτώσεων που έπεσαν στην περιοχή πολλές ήταν οι ποσότητες νερού, σε συνδυασμό μ' αυτές που έρχονται στο νομό Λάρισας από τη λίμνη Πλαστήρα, που έπεσαν στη θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, ο Πηνειός ποταμός τις τελευταίες δύο μέρες υπερχείλισε!

Βεβαίως η αιτία του προβλήματος της λειψυδρίας βρίσκεται στην έλλειψη των αναγκαίων έργων εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα που χρόνια διεκδικούν οι αγρότες και γενικότερα οι Θεσσαλοί, αλλά αρνούνται να υλοποιήσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις αξιοποιώντας το πρόβλημα της λειψυδρίας για την επίτευξη του στόχου ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και βεβαίως, όταν ούτε καν ένα φράγμα που είναι πρόχειρο δεν επισκευάζεται, πώς να πιστέψουν οι αγρότες τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ και των τοπικών παραγόντων του κυβερνώντος κόμματος, για την υλοποίηση των μεγάλων έργων;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ