Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Εξάρτηση...

Για μία ακόμη φορά, η ιδεολογικοπολιτική ποιότητα των κομμάτων κρίνεται, με αφορμή την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Πρώτα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση και τώρα η ΝΔ συναίνεσαν στην από πολλού χρόνου καλλιέργεια τρομο-λαγνείας από τις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμα είναι να επικαλεστούν ως απαραίτητη την παρουσία του ΝΑΤΟ ως εγγυητή ασφάλειας. Μετά τον ορυμαγδό πιέσεων από αμερικανικής, αγγλικής και ισραηλινής(!) πλευράς για προσπορισμό των τεραστίων κονδυλίων για την ανάληψη της οργάνωσης της ασφάλειας, ήρθαν και τα ...καινούρια καθώς και αυτά που πιθανόν έπονται.

Πρόκειται για έλευση ΝΑΤΟικών δυνάμεων ξηράς, αέρα και θάλασσας, με αποκλειστική οικονομική κάλυψη από τον ελληνικό κορβανά. Οι αμερικανικές πιέσεις για την παρουσία ειδικών δυνάμεων του στρατού και της CIA εντείνονται συνεχώς. Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τις απανωτές αμερικανικές δηλώσεις, προσπαθώντας να παρουσιάσει την παρουσία των κάθε λογής ξένων ράμπο ως φυσιολογική ανταποδοτική συμφωνία που διέπεται από διεθνείς κανόνες.

Φαίνεται ότι για την κυβέρνηση το ζήτημα της καθ' όλα παράνομης ξένης στρατιωτικής παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας είναι ζήτημα εξωτερικής περιβολής, δηλαδή ζήτημα στρατιωτικής ή πολιτικής φορεσιάς. Εχει ιδιαίτερη σημασία, να επισημανθεί το γεγονός της αδιαφορίας, από το 1996 που δόθηκε η ανάληψη της Αγώνων στην Ελλάδα, για την κατάλληλη προετοιμασία και της πλευράς της ασφάλειας από τις αποκλειστικές δυνάμεις της ελληνικής πολιτείας.

Παγιδευμένες οι ελληνικές κυβερνήσεις του χτες και του σήμερα στο διεθνές πρόγραμμα της ευρω-ατλαντικής καλλιέργειας φόβου υποτάχθηκαν και υποτάσσονται στα κελεύσματα των στρατηγικών και οικονομικών επιδιώξεων του διεθνούς ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Το στρατιωτικό, βιομηχανικό και πολιτικό σύμπλεγμα της διεθνούς νέας τάξης πουλά και σε αυτή την Ολυμπιάδα προστασία και ασφάλεια αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και σκοτεινών επιδιώξεων.

Τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, κατάντησαν τον ιστορικής αξίας Ολυμπισμό σε ζήτημα διευθέτησης ξένων ισχυρών ανταγωνισμών και επιρροών προς ικανοποίηση οικονομικών και στρατηγικών επιδιώξεων με πρώτες τις ΗΠΑ. Το ζήτημα είναι ευρύτατο. Παίζεται ένα ιστορικό παιχνίδι λαϊκής αποδοχής μιας ευρείας και προπάντων ανοιχτής ξένης, στρατιωτικής κυρίως, αμερικανικής παρουσίας με οποιονδήποτε κάθε φορά μανδύα. Το παιχνίδι αυτό έχει δύο φορεσιές: Η μία είναι αυτή των συμβατικών υποχρεώσεων στο ΝΑΤΟ ή όποιου άλλου μιλιταριστικού σχηματισμού που θα προκύψει. Η άλλη είναι η επίσης συμβατική υποχρέωση αποδοχής διεθνών κανόνων από κάθε κράτος, αφού προηγουμένως διαμορφώνεται συνεχώς ένα διεθνές νομιμοφανές πλέγμα εκούσιας υποταγής που βαφτίζεται «νέες διεθνείς σχέσεις ειρήνης», «ειρηνευτική αποστολή», «επιβολή δημοκρατίας» κλπ.

Είναι δηλαδή η συνεχής διαμόρφωση μιας αρρωστημένης ιδέας υποταγής κρατών, εθνών και λαών σε θεσμοθετημένους οργανισμούς που εξασφαλίζουν την ιμπεριαλιστική επιβολή με το διάφανο μανδύα μιας νομιμοποιημένης εθελοδουλίας προδοτικών κυβερνήσεων και πολιτικών ηγεσιών. Για την Ελλάδα ας προστεθεί η χρόνια και συνεχώς ανανεούμενη διμερής συμφωνία μπανανίας με τις ΗΠΑ για τις βάσεις με τη νέα μορφή ετεροδικίας κλπ.

Στόχος είναι η παραπλάνηση της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και ο διασυρμός κάθε αντιστασιακής φωνής. Η ωρίμανση αυτού του φαινομένου στην Ολυμπιάδα συντελείται με τη μεταμόρφωση της Ελλάδας σε προκλητικό στόχο τρομοκρατικών ενεργειών ενισχυμένη με τη φλύαρη μεγαλοστομία των ιθυνόντων περί «ασφαλέστερων ασφαλιστικών Αγώνων». Φαίνεται ότι στους άνοους και ανεύθυνους αρέσει το επικίνδυνο παιχνίδι «μπορείς δεν μπορείς». Η Ελλάδα μετατράπηκε σε κέντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με δύο όψεις. Η μία είναι η ιστορική αξία του Ολυμπισμού, το οποίο οφείλει να τιμά ως η γενέτειρά του. Η άλλη είναι η πρωτοφανής συγκέντρωση των μιλιταριστικών δολοφονικών δυνάμεων του διεθνούς ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού με πρωτοστάτες τους ευρω-ατλαντιστές.


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαφωνίες και επιπλοκές από το διεθνές ένταλμα(2011-06-29 00:00:00.0)
Σύνοδος «G-20»: Ανοιχτές οι αντιθέσεις συμφερόντων(2009-04-01 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2004-08-19 00:00:00.0)
Περί του εξοπλιστικού προγράμματος...(2000-01-30 00:00:00.0)
Χειροποίητες κούκλες(1999-05-08 00:00:00.0)
Στόχοι κινήματος ειρήνης(1999-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ