Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΤΡΕΑΛ 1976
«Κουβαρντάδες»... Καναδοί

Στο Μόντρεαλ η διπλή νίκη του Κουβανού Χουαντορένα στα 400μ. και 800μ. έμεινε στην ιστορία των αγώνων

Sportidea

Στο Μόντρεαλ η διπλή νίκη του Κουβανού Χουαντορένα στα 400μ. και 800μ. έμεινε στην ιστορία των αγώνων
Οι αγώνες του Μόντρεαλ θα μείνουν αξέχαστοι στους Καναδούς και ιδιαίτερα στους κατοίκους της πόλης. Η αλόγιστη σπατάλη των διοργανωτών δημιούργησε πολλά οικονομικά προβλήματα, αφού ακόμα και σήμερα η πόλη δεν έχει κάνει απόσβεση των εξόδων. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το στάδιο κόστισε κάτι παραπάνω από 1 δισ. δολάρια. Εκτός της πολυτέλειας βέβαια, στην ιστορία θα μείνουν και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μην επαναληφθούν γεγονότα όπως στο Μόναχο.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η διπλή νίκη του Κουβανού Αλμπέρτο Χουαντορένα στα 400μ. και στα 800μ. θα είναι το πιο αξιοσημείωτο γεγονός των αγώνων, αφού αυτό συνέβη για πρώτη φορά. Συγκλονιστική ήταν και η κούρσα των 3.000μ. στιπλ, όπου τρεις αθλητές διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τα τελευταία μέτρα με τον Σουηδό Γκαρντερστούντ να είναι ο νικητής. Για πρώτη φορά έδωσε τα διαπιστευτήριά του στα 400μ και ο Αμερικανός Εντγουιν Μόουζες, ο οποίος αργότερα θα έκανε μεγάλη καριέρα.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ. Ενα κορίτσι 14 ετών από τη Ρουμανία κατάφερε να γίνει το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση. Η Νάντια Κομανέτσι στη γυμναστική κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο, αφήνοντας τους πάντες άναυδους με την τελειότητα των κινήσεων. Η εμφάνισή της στους ασύμμετρους ζυγούς θα μείνει στην ιστορία καθώς βαθμολογήθηκε με άριστα 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ