Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Aγωνιστικό κάλεσμα

Ταξικές συγκεντρώσεις σε Λιβαδειά - Θήβα την Κυριακή 7 του Μάη

Πανεργατικό - παλλαϊκό προσκλητήριο ξεσηκωμού και συμμετοχής στις αγωνιστικές ταξικές συγκεντρώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 7 του Μάη, στη Λιβαδειά στις 10πμ στην «ΤΑΜΠΑΧΝΑ» και στη Θήβα στις 10πμ στην κεντρική πλατεία, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Βοιωτίας, ενόψει του γιορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς.

«Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική - είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των εκλογών για να πείσει ότι δήθεν η μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών στήριξε πολιτικές δυνάμεις, όπως το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τα προγράμματά τους για ιδιωτικοποιήσεις, πάγωμα μισθών και συντάξεων, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και υποταγή στα κελεύσματα της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ».

Οπως τονίζει, η εργατική τάξη και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται να δώσουν τη δική τους αγωνιστική - διεθνιστική - ανυπότακτη απάντηση και να κάνουν σαφέστατο στην κυβέρνηση ότι δε θα περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της. Η Συντονιστική καλεί σε συστράτευση όλα τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δε συναινούν και δε συμβιβάζονται, κάθε συνδικαλιστή που είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τις πλειοψηφίες των Εργατικών Κέντρων Θήβας και Λιβαδειάς, τους βιομηχάνους και τους ΝΑΤΟικούς επικυρίαρχους.

Καταλήγοντας η Συντονιστική, τονίζει την ανάγκη «να σημάνει συναγερμός για την ταξική αναζωογόνηση των συνδικάτων μέσα από τη μαζικοποίηση, την ενίσχυση της μαχητικότητας και δράσης τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ