Τρίτη 25 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ «VILLAGE PARK»
Αποκρούστηκε η αυθαιρεσία!

Κάτω από τις αντιδράσεις των εργαζομένων ανακλήθηκε η απόφαση της νομάρχη Πειραιά, για το απαράδεκτο και παράνομο ωράριο που αξιώνει η εταιρία

Από κινητοποίηση στο «Village Park»
Από κινητοποίηση στο «Village Park»
Στην ανάκληση της απόφασής της για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στο «VILLAGE PARK» στο Ρέντη, μέχρι τις 11 το βράδυ, και στην ταυτόχρονη απόσυρση του θέματος από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, προχώρησε χτες η νομάρχης Πειραιά Μ. Τσανάκη, κάτω από την αγωνιστική πίεση των εργαζομένων του κλάδου.

Η νομάρχης υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων και ανάλογα με το αποτέλεσμά του να εξετάσει το θέμα η Νομαρχία. Ωστόσο, η ανατροπή του ωραρίου εργασίας και μέσα από απαράδεκτα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, είναι κατεύθυνση της κυβέρνησης και των μεγαλεμπόρων και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε ετοιμότητα!

«Στις 11 το βράδυ δουλιά στο μαγαζί, αυτό είναι σκλαβιά, δεν είναι ζωή». Με το σύνθημα αυτό και με μια μαχητική συγκέντρωση έξω από τη Νομαρχία Πειραιά, εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας και του Πειραιά δήλωσαν χτες την αντίθεσή τους στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του «Village Park».

Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Εργαζομένων στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες, την ίδια ώρα συνεδρίαζε το Νομαρχιακό Συμβούλιο. Η νομάρχης Πειραιά είχε αποφασίσει παράνομα να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας. Εντονη ήταν στη Νομαρχία η παρουσία της αστυνομίας, που είχε αποκλείσει την είσοδο σε εργαζόμενους, αλλά και στους δημοσιογράφους!

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθήνας - Πειραιά, Θ. Κατριβάνος, και ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Σπ. Χαλβατζής. Επίσης, εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Νωρίτερα χτες οι νομαρχιακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ είχαν στείλει επιστολή στον υπερνομάρχη με την οποία του ζήτησαν να παρέμβει «για να μην επισημοποιηθεί από το νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά η παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, να μην ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας». Επίσης του ζήτησαν την άμεση και έκτακτη συνεδρίαση του διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας - Πειραιά για το θέμα.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «εμποροϋπάλληλε μη σκύβεις το κεφάλι με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη» και «κάτω τα μέτρα τα αντεργατικά» οι διαδηλωτές παρέμειναν στην είσοδο της Νομαρχίας καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, μέχρι την απόσυρσή του.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συντονιστικού Σωματείων, εκπροσώπων του «VILLAGE PARK» και εκπροσώπων εμπόρων της περιοχής με τη νομάρχη Πειραιά Μαρία Σορώτου - Τσανάκη. Η νομάρχης Πειραιά πρότεινε και τότε την έναρξη διαλόγου, καλώντας τους εκπροσώπους του «VILLAGE PARK» να αποσύρουν το αίτημά τους. Το Συντονιστικό Σωματείων απαίτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που υπάρχει για τη λειτουργία των καταστημάτων, αρνούμενο διάλογο. Την πρόταση «διαλόγου» απέρριψαν και οι εκπρόσωποι της επιχείρησης.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του δημάρχου Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδη , που παρευρέθηκε στη συνάντηση, ο οποίος -στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης»- υπερασπίστηκε στο έπακρο τις αντεργατικές αξιώσεις της επιχείρησης, λέγοντας μάλιστα ότι έχει αφήσει έξω την κομματική του ταυτότητα και ότι κοιτά το καλό της περιοχής του!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ