Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με ποιο δικαίωμα;

Την καταγγελία έκανε ο Γιώργος Αντύπας, οδηγός ταξί, που μένει στην οδό Κλεοβούλης 6, στου Ζωγράφου (τηλ: 210.7712.146):

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» νοσηλεύεται συγγενής του απ' τις 29.7.2004. Πριν τρεις μέρες έγινε ενημέρωση ότι θα υπάρξει «ειδικό καθεστώς» για τους επισκέπτες. Ετσι προχτές οι ασθενείς ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν άδεια να τους επισκέπτονται μόνο δύο συγγενείς τους.

Ο Γ. Αντύπας πήρε την έγγραφη άδεια προχτές και χτες προσήλθε στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τη συγγενή του. Ομως η ιδιωτική αστυνομία δεν του επέτρεψε να μπει μέσα γιατί δεν είχε μαζί του την αστυνομική ταυτότητα. Τελικά ο Γ. Αντύπας μπήκε στο Νοσοκομείο αφού κάλεσε το «εκατό».

«Με ποιο δικαίωμα ένας ιδιώτης μου ζητά ένα δημόσιο έγγραφο; θέτει το ερώτημα ο Γ. Αντύπας. Γιατί, δεν τους έφτανε η έγγραφη άδεια που είχα; Δεν παραβιάζουν την αρχή των προσωπικών δεδομένων; Πριν αρχίσουν δηλαδή οι Αγώνες άρχισαν οι παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων; Ποιος εκχώρησε αυτό το δικαίωμα σε ιδιώτες αστυνομικούς; Και τέλος πάντων, τι θα γίνει μετά;».

Εύλογα τα ερωτήματα, που τα συμμεριζόμαστε και τα θέτουμε ενώπιον των αρμόδιων της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ