Πέμπτη 5 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΥΜΟΥΛΚΑ - ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ
Απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες

Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με την κήρυξη από σήμερα 24ωρων επαναλαμβανόμενων πανελλαδικών απεργιών αποφάσισαν χτες οι ναυτεργάτες, που είναι ναυτολογημένοι στα ρυμουλκά και ναυαγοσωστικά σκάφη. Αμέσως δηλαδή μετά την ολοκλήρωση με απόλυτη επιτυχία της 48ωρης απεργίας τους που ολοκληρώθηκε χτες το βράδυ, οι εργαζόμενοι κάνουν γνωστό στο υπουργείο Ναυτιλίας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να σταματήσει ο αυθαίρετος αποκλεισμός τους από το νόμο 3075/2002, που αφορά στην αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων του ΝΑΤ στο 65% του βασικού μισθού από την 1η Γενάρη του 2004, την ενσωμάτωση σε αυτές των επιδομάτων Κυριακών και αργιών, αλλά και στον εμπαιγμό που έχουν εισπράξει από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι από την εξαπάτηση που υπέστησαν από τον ίδιο, όπως δηλώνουν, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη.

Ο υπουργός, στις 9 Ιούνη κι ενώ συνεχιζόταν για τρίτη ημέρα η πενθήμερη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου με τα ίδια αιτήματα, είχε δεσμευτεί στην Ενωση για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος μετά τον διορισμό της νέας διοίκησης του ΝΑΤ. Με τον τρόπο αυτό πέτυχε την αναστολή της απεργίας πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Σήμερα ο νέος πρόεδρος του ΝΑΤ Κυρ. Κουλούρης από τις 13 Ιούλη μέχρι τώρα, έχει προχωρήσει σε δύο συνεχείς αναβολές της συζήτησης του θέματος, γεγονός που οι εργαζόμενοι εισπράττουν ως άρνηση αναπροσαρμογής των συντάξεων των ναυτικών του κλάδου με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου.

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζουν τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και τονίζουν την ανάγκη του μαζικού, συντονισμένου αγώνα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, την προστασία και επιδότηση των ανέργων.

Χτες, πρώτη μέρα της κινητοποίησης και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του κλάδου, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή επιβατών και εργαζομένων στο λιμάνι, αφού επέτρεψε την είσοδο τεσσάρων τουλάχιστον πλοίων χωρίς τη συνοδεία ρυμουλκών.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα ρυμουλκά - ναυαγοσωστικά βρίσκονται τα συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ