Παρασκευή 6 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΡΑΤΗ Η «ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ» ΑΠΕΙΛΗ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τι σημαίνει ασύμμετρη απειλή; Αφού δεν έχει καθοριστεί πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Γιατί να πετάμε κύκλους πάνω από την Αθήνα αφού τίποτα δε θα φτάσει εκεί; Γιατί πρέπει να καούν 6 δισ. σε καύσιμα πριν καν εντοπιστεί ο εχθρός; Γιατί οι Πάτριοτ, που είναι αντιπυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς, έχουν τοποθετηθεί πάνω από τα στάδια; Μήπως για να φαίνονται; Τι θα κάνουν τα μαχητικά αν κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν αεροπτεριστή τον οποίο δεν μπορούν ούτε να πλησιάσουν;» (ερωτήματα Ελλήνων αξιωματικών για το πολεμικό κλίμα / ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛΗΘΟΥΣ: «Και οι αγώνες; Ασχολείται άραγε κανείς; Εκτός κι αν γίνονται για τους χορηγούς και τις υπηρεσίες. Για να ελεγχθεί πώς λειτουργούν τα συνήθη πειραματόζωα (εμείς δηλαδή) σε συνθήκες πίεσης. Και αν το μάθουμε τι θα το κάνουμε; Θα ξαναβρεθούμε άραγε σε ανάλογες συνθήκες;» (ο Θ. Χατζηπαντελής, καθηγητής ΑΠΘ / ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΖΟΥΜΙ... «Μια πορεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο κέντρο της Αθήνας χτες νέκρωσε την πόλη και έδωσε το μέτρο της άγνοιας - ή της υποτίμησης - των χαρακτηριστικών της περιόδου που διανύουμε. Το αγαθό της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων όμως είναι δημοκρατικότερο, σημαντικότερο και συλλογικότερο» (το σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΛΕΙΠΕΙ... «Ο λαός μας έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί, όχι μόνο να πληρώνει. Η Βουλή καλείται να παίξει το ρόλο της. Ο απολογισμός πρέπει να γίνει με διαφάνεια και κάτω από κοινοβουλευτικό έλεγχο» (το κύριο άρθρο στην ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ