Παρασκευή 6 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Λύση στη συνέχεια και ανάπτυξη του αγώνα

Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» έξω από το κτίριο «5» στην Ευελπίδων

Eurokinissi

Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» έξω από το κτίριο «5» στην Ευελπίδων
Με το πέρας της διαδικασίας, ο Στρατής Κόρακας - μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» - δήλωσε:

«Η ακροαματική διαδικασία απέδειξε το απολύτως βάσιμο, νομικά και ουσιαστικά, της αίτησης της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης". Οι δύο μάρτυρές μας, Αγγ. Ρεμπής και Γ.Ε. Διακογιάννης, κατέδειξαν με τρόπο σαφή, κατηγορηματικό και τεκμηριωμένο, το πόσο τόσο το "Ζέπελιν", όσο και σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους μηχανισμούς παρακολούθησης, καταστρατηγούν τα βασικά δικαιώματα του πολίτη.

Αντίθετα η αντίδικος πλευρά, πέφτοντας σε αντιφάσεις, δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό της ότι το "Ζέπελιν" έχει έναν εξαιρετικά περιορισμένο και επουσιώδη ρόλο σε όλο το σύστημα παρακολούθησης. Με σαθρούς ισχυρισμούς περί ρόλου απλού εντοπισμού πυρκαγιών ή εκρήξεων, προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να συσκοτίσει το ρόλο του αερόπλοιου.

Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, με ακόμα πιο σαφή τρόπο, η ανάγκη συνέχισης και ανάπτυξης του αγώνα του λαού μας, εναντίον όλων αυτών των μηχανημάτων και των συστημάτων περιορισμού των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας».

Ο «αναρμόδιος» κ. Βουλγαράκης

Να σημειωθεί ότι λόγω της δίκης είχε σταλεί στο συγκρότημα της Ευελπίδων τουλάχιστον μια διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ότι «πρόκειται να αντιμετωπίσουν οργανωμένες ομάδες διαμαρτυρομένων». Δηλαδή, πέρα από την αστυνομοκρατία, είχαμε και την καλλιέργεια πολεμικού κλίματος στους ένστολους.

Την ίδια ώρα οι δικηγόροι υπεράσπισης του δημοσίου (βλ. κυβέρνησης) στο Πρωτοδικείο, «επιχειρηματολογούσαν» ότι η αίτηση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» είναι αβάσιμη και απαράδεκτη. Γιατί; Επειδή αναφερόταν στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και όχι στον υπουργό Οικονομικών, που κατά τα λεγόμενά τους είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του δημοσίου...

Στο μεταξύ, λέγεται ότι ακόμα και η μεταφράστρια, η οποία συνόδεψε και βοήθησε τον Αυστραλό «σύμβουλο» του «Αθήνα 2004» στην ακροαματική διαδικασία, εργάζεται στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπέρτατος νόμος»! (2006-02-04 00:00:00.0)
Σύσκεψη της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» (2004-09-26 00:00:00.0)
Να τους «προσγειώσουμε» (2004-08-19 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα (2004-08-18 00:00:00.0)
Το ρουφιανόπλοιο «βλέπει» και «ακούει» τα πάντα! (2004-08-12 00:00:00.0)
Αποκαλύφθηκε ο ρόλος του ιπτάμενου χαφιέ (2004-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ