Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Συνεχίζουμε τον αγώνα

...για την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης και τον τερματισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας

«Η απόρριψη της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στο "Ζέπελιν" δεν μπορεί να κρύψει τις χονδροειδείς παραβιάσεις στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, του ίδιου του Συντάγματος. Η απόφαση αυτή δε νομιμοποιεί στη συνείδηση του λαού την επέκταση και συνέχιση των μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», σχετικά με την τύχη που είχε, στα ελληνικά δικαστήρια, η κίνησή της ενάντια στο αερόπλοιο.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» τονίζει ότι παρότι είχε καταθέσει πλούσιο υλικό, το δικαστήριο δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επανέλαβε επιφανειακά τα επιχειρήματα της κυβερνητικής πλευράς. Πάντως, υπογραμμίζει ότι «θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στον κλοιό που περισφίγγει τις λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στις μεθόδους παρακολούθησης της καθημερινής ζωής όπως είναι το αερόπλοιο, οι κάμερες κλπ».

Επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τόσο στον ημερήσιο Τύπο όσο και κατά τη διαδικασία στη δίκη, είναι φανερό ότι η ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόνο ένα πρόσχημα. Στην πραγματικότητα τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε μια γενικότερη προσπάθεια να περιοριστούν καίρια οι δημοκρατικές κατακτήσεις. Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην ίδια λογική με το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Σένγκεν, με μηχανισμούς καταστολής όπως η Ευρωπόλ και ο "ευρωστρατός", με την αντιτρομοκρατική συνεργασία ΗΠΑ - Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την "αντιτρομοκρατική" νομοθεσία που δίνει τη δυνατότητα να χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατία οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του λαού».

Σημειώνει ότι ο εντεινόμενος αυταρχισμός εκδηλώνεται και με τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ξυλοδαρμών και βάναυσης εν γένει μεταχείρισης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που είναι πλέον καθημερινά.

Τονίζει «για μια ακόμη φορά τις βαριές ευθύνες των κυβερνήσεων (τόσο της προηγούμενης όσο και της σημερινής) που οικοδόμησαν βήμα - βήμα όλο αυτό το αντιδημοκρατικό πλέγμα και επέβαλαν την ασυδοσία του ΝΑΤΟ στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων».

Τέλος, καλεί τον ελληνικό λαό, τους μαζικούς του φορείς, να συνεχίσουν πιο έντονα τον αγώνα ενάντια σε κάθε αντιδημοκρατική μεθόδευση, με άμεσο στόχο την αποκαθήλωση των μηχανημάτων παρακολούθησης και τον άμεσο τερματισμό της αστυνομικής αυθαιρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ