Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ενοχοι - αθώοι

Ασχετα με το πόσο ένοχοι ή αθώοι είναι οι δυο αθλητές, εκείνο που πρέπει να κατάλαβαν καλά όλες αυτές τις μέρες, είναι η πραγματικότητα του ίδιου του συστήματος. Ανθρωποι - ήρωες, έγιναν σε μια νύχτα «αποδιοπομπαίοι τράγοι» προκειμένου έτσι να καλυφθεί η πραγματική αλήθεια και να φανερωθεί εντέχνως ότι - δήθεν - τα πάντα λειτουργούν σωστά.

Οι πρώην... κόλακες και υποστηρικτές, γίνονται επικριτές των ίδιων προσώπων... διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους προκειμένου να φορέσουν το... φωτοστέφανο του αγγέλου της κάθαρσης, όταν πριν λίγα χρόνια αυτοί ήταν που τους έδειξαν το μονόδρομο. Και ενώ γίνονται όλα αυτά, το ίδιο σύστημα με τις πολιτικές που εφαρμόζει και το αντιπροσωπεύουν πλήρως, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Με τα συμφέροντά του, τους χορηγούς του, αλλά και τα κέρδη που έρχονται με.... αρωγό τους ίδιους τους αθλητές που χορεύουν στους ρυθμούς τους.

Που κάποιοι τους φέρνουν στα στενά όρια της αναγκαστικής ντόπας αφού μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιβιώσουν, να πετύχουν τους στόχους τους ή να φθάσουν στην επιτυχία και μετά τους χρησιμοποιούν με εντελώς αντίθετη μορφή. Οταν οι άλλοι αποφασίσουν, εύκολα τους μετατρέπουν από παιδιά σε αποπαίδια. Οταν αποφασίσουν ότι πρέπει να δείξουν και καλό πρόσωπο, τότε δε διστάζουν να κάψουν την τράπουλα.

Ούτως ή άλλως οι προϋποθέσεις είναι πολλές με τις υπάρχουσες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, για να βρουν άλλη τράπουλα που στην αρχή θα είναι... καθαρή και όταν λερώσει θα πεταχτεί κι αυτή. Αυτό που μετράει για το σύστημα, τις πολυεθνικές, τους χορηγούς, είναι να συνεχιστεί το στημένο... πόκερ.


Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ