Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η τρομοκρατία στη Χίο

Συνηθίσαμε πια (...που λέει ο λόγος). Κάμερες, ιπτάμενα Ζέπελιν, προσαγωγές ανυποψίαστων συνανθρώπων μας, λογής - λογής αποκλεισμοί (αθλητών, εργαζομένων, «τρομοκρατών» τύπου Κάστρο) ακόμη και από την Ολυμπιάδα του «αθάνατου αρχαίου πνεύματος». Ακουσον - άκουσον!

Ο πλανητικός τρομοχαφιές σε σχήμα «ομπρέλας» αγκάλιασε τη χώρα μας.

Η γενικευμένη τρομοϋστερία χτύπησε και τη δική μας πόρτα, εδώ στη Χίο, όπου καιρό τώρα πυκνώνουν οι αστυνομικοί έλεγχοι με την άφιξη του καραβιού από τον Πειραιά, γίνονται φύλλο και φτερό οι απανταχού «ύποπτοι». Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα δε γίνεται χρήση ούτε του στοιχειωδέστερου δικαιώματος. Ενός τηλεφωνήματος. Εκατοντάδες Χιώτες και τουρίστες έχουν υποστεί αυτή τη διαδικασία. Εχουν αναγκαστεί να απαντήσουν στο υποκριτικό ερώτημα: «Εχετε πάνω σας κάτι επιλήψιμο; Οπλα; Ναρκωτικά;»

Εφτασε το θράσος και ο «τσαμπουκάς» τους μέχρι το σημείο να ψάχνουν μανιωδώς και να ρωτούν και τους κομμουνιστές, τα μέλη της ΚΝΕ, που φθάνουν ή και ζουν στη Χίο (συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος). Παλιότερα, μέχρι το παντελόνι έβαλαν μέλος της ΚΝΕ να κατεβάσει μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Δεν ξέρουν, άραγε, πως η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική οργάνωση με ξεκάθαρη θέση ενάντια σε ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ; Δε γνωρίζουν το ήθος και την ανυπόταχτη στάση ζωής των κομμουνιστών;

Τους απαντάμε: Αν πράγματι ψάχνετε για όπλα, να πάτε να ρωτήσετε το ΝΑΤΟ, που δολοφονεί με τα πιο σύγχρονα όπλα τους λαούς και που στηρίζει και η κυβέρνηση που σας διόρισε (ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ δεν έχει σημασία).

Αν πάλι ψάχνετε για ναρκωτικά ψάχτε τους μεγαλεμπόρους που τους ξέρετε και τους αφήνετε να δρουν ανενόχλητοι στα πλαίσια του ελεύθερου εμπορίου του καπιταλιστικού σας συστήματος.

Στόχος τους και στη Χίο είναι η καταστολή των διεκδικήσεων του χιώτικου λαού. Η νομιμοποίηση στη συνείδησή του πως ο έλεγχος, η αστυνόμευση, ο εξευτελισμός, θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και όχι μόνο κατά την άφιξη από τον Πειραιά... Με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, στο όνομα της ασφάλειας και των Ολυμπιακών Αγώνων σε ολόκληρη την Ελλάδα η ΝΔ συνεχίζει το «θεάρεστο έργο» του ΠΑΣΟΚ χέρι - χέρι με το ΝΑΤΟ και λοιπούς χαραμοφάηδες.

Οι κομμουνιστές δεν παλεύουν για να καταργηθούν γενικά και αόριστα οι έλεγχοι. Παλεύουν για να ασκούν τους ελέγχους οι εργαζόμενοι, ο λαός, με στόχο την περιφρούρηση και την ανάπτυξη των κατακτήσεών του και όχι τα όργανα της αστικής τάξης, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού», τη δράση και τους αγώνες του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, όπως σ' όλη την Ελλάδα και διεθνώς έτσι και στη Χίο, δίνουν καθημερινά τη μάχη των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών. Οι λαϊκοί αγώνες, η ενίσχυση του Αντιμονοπωλιακού - Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, είναι όχι μόνο μία αναγκαιότητα, αλλά ταυτόχρονα και η απάντηση στον αυταρχισμό. Είναι αυτό που φοβούνται. Εμείς πάντως τους προειδοποιούμε πως «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει». Θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους παντού... και στη Χίο.


Νέστωρας ΞΥΛΑΣ
Στέλεχος της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ