Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Διαμαρτυρία για τον «Ολυμπιακό» αυταρχισμό στο νοσοκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα κρούσματα αυταρχισμού και βίας που συνέβησαν πρόσφατα στο «Ολυμπιακό» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) με πρωταγωνιστές τον αναπληρωτή διοικητή και την ιδιωτική εταιρία ασφαλείας, που προσέλαβε με σύμβαση το νοσοκομείο, έκανε προχτές Δευτέρα, τοπική αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», με επικεφαλής το Στρατή Κόρακα, πρώην ευρωβουλευτή και στέλεχος της Κίνησης.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ κ. Καναβάκη. Ιδιαίτερα τονίστηκε το απαράδεκτο γεγονός της διενέργειας προανάκρισης που διέταξε ο κ. Καναβάκης εναντίον του Γενικού Γραμματέα του σωματείου του νοσοκομείου Θέμη Φραγκιαδάκη, γιατί ο τελευταίος, ασκώντας τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα, υπερασπίστηκε τα στοιχειώδη δικαιώματα εργαζομένων και επισκεπτών του νοσοκομείου. Ο κ. Καναβάκης ενήργησε ουσιαστικά καθ' υπόδειξη της ιδιωτικής εταιρίας «WACKENHUT CONTROL SECURITY», επιδιώκοντας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες του νοσοκομείου για να αποδεχτούν τους καθημερινούς εξευτελισμούς που συμβαίνουν μέσα και έξω από το νοσοκομείο.

Η δράση της ιδιωτικής εταιρίας έχει και συνέχεια. Την προηγούμενη βδομάδα υπάλληλοι της εταιρίας προπηλάκισαν και χειροδίκησαν πατέρα παιδιού που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό αυτό, αν και έχει περάσει μια βδομάδα, δεν έχει κινηθεί καμιά διαδικασία ενάντια στην ιδιωτική εταιρία.

Η αντιπροσωπεία κατήγγειλε επίσης ως παραβίαση της προσωπικής ζωής, την παράδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών στην ιδιωτική εταιρία ασφάλειας, η οποία έχει στη διάθεσή της πλήρη και συγκεκριμένη λίστα με την ασθένεια κάθε ασθενή.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η ιδιωτική εταιρία προσλήφθηκε με σύμβαση κατ' αρχή για ένα έτος μέχρι τον Ιούλη του 2005 και επομένως όχι μόνο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά για να παραμείνει, ότι απασχολεί 22 άτομα με αμοιβή 380.000 ευρώ!!! το χρόνο και επομένως όχι μόνο δε στοιχίζει φθηνότερα αλλά δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς οι υπάλληλοί της είναι υποχρεωμένοι συνεχώς να «αποδεικνύουν» τη χρησιμότητά τους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» κάλεσε τον υποδιοικητή να επανεξετάσει και να ματαιώσει τη σύμβαση με την εταιρία και με τα χρήματα της σύμβασης να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για τη φύλαξη του νοσοκομείου. Απαίτησε να σταματήσει η προανάκριση του συνδικαλιστή Γραμματέα του σωματείου.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί το λαό του Ηρακλείου να ενώσει τις δυνάμεις του ενάντια σε τέτοιες αυταρχικές μεθοδεύσεις, γιατί διαφορετικά, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αυτά τα μέτρα αυταρχισμού θα διαιωνίζονται, συρρικνώνοντας στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ