Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»
Ενστολοι αστυνομικοί στη συνέλευση των γιατρών!

«Ηρθαμε για τη συνέλευση», είπαν στους γιατρούς

Δύο ένστολοι αστυνομικοί εμφανίστηκαν χτες το πρωί στη Γενική Συνέλευση των γιατρών με εντολή, όπως είπαν, απ' το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Κι όταν οι γιατροί ζήτησαν εξηγήσεις για το λόγο της παρουσίας τους πήραν την απάντηση ότι κλήθηκαν και για τη συνέλευση, «μήπως συμβεί τίποτε» και για να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μετά, βέβαια, τις διαμαρτυρίες των γιατρών οι αστυνομικοί αποχώρησαν. Οι συνδικαλιστές γιατροί απευθύνθηκαν εν πρώτοις στη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε κάλεσε την αστυνομία για τη Γενική τους Συνέλευση. Στη συνέχεια απευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και η απάντηση που πήραν ήταν ότι πιθανώς να οφείλεται σε υπερβάλλοντα ζήλο.

Ωστόσο, όμως, είναι το δεύτερο περιστατικό τις τελευταίες 15 μέρες, όπου εμφανίζονται αστυνομικοί σε συνδικαλιστικές δραστηριότητες των νοσοκομειακών γιατρών. Στις 3.8.2004 περιπολικό στάθμευσε έξω απ' τα γραφεία της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών- Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και αστυνομικός μπήκε στη σύσκεψη των εκπροσώπων της ΕΙΝΑΠ στα νοσοκομεία της Αττικής. Στις αιτιάσεις των γιατρών για την παρουσία των αστυνομικών στις συνδικαλιστικές δραστηριότητες οι απαντήσεις ήταν πανομοιότυπες με τις χτεσινές.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του «Ερυθρού» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την παρουσία των αστυνομικών και τονίζει: «Τα γεγονότα αυτά θυμίζουν άλλους "μαύρους" καιρούς και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ήταν υπερβάλλων ζήλος, όπως μας δηλώθηκε από το αστυνομικό τμήμα».

Χτες οι γιατροί του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» έκαναν εξάωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών που για τους επιμελητές πλησιάζει πλέον τους έξι μήνες. «Με βάση το γεγονός αυτό ηχούν πολύ περίεργα στα αυτιά μας οι δηλώσεις του υπουργού για την πληρωμή όλων των επιπλέον ωρών που θα εργαστούμε στην "Ολυμπιάδα", όταν κανείς δε μας διαβεβαιώνει για το πότε και το αν θα πληρωθούμε την εργασία μας καθώς και το αν θα μπορούν να γίνονται οι εφημερίες τους επόμενους μήνες με συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς».

Επίσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί συνεχίζουν καθημερινά την επίσχεση εργασίας - εκτός από σήμερα - μέχρι να πληρωθούν τις εφημερίες που τους χρωστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ