Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΥ
Απολογούνται σήμερα ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΔΟΕ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολυεθνικές-χορηγοί της ΔΟΕ πιέζουν αφόρητα τις τελευταίες μέρες ώστε να δοθεί τέλος στην υπόθεση - όποιο κι αν είναι αυτό - και να βρεθούν τρόποι αντιστροφής του κλίματος..!

Ο Κώστας Κεντέρης τη στιγμή που βγαίνει από το νοσοκομείο

ICON

Ο Κώστας Κεντέρης τη στιγμή που βγαίνει από το νοσοκομείο
Σήμερα κρίνεται η τύχη των δύο αθλητών, του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου, οι οποίοι στις 9.30 το πρωί αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να απολογηθούν σχετικά με τη μη παρουσία τους για έλεγχο ντόπινγκ την περασμένη Παρασκευή.

Οι δύο αθλητές μετά από τέσσερις μέρες παραμονής τους στο ΚΑΤ, εξαιτίας του ατυχήματος που είχαν με τη μηχανή του προπονητή τους, Χρ. Τζέκου, εξήλθαν χτες το μεσημέρι και σε δηλώσεις τους ισχυρίστηκαν πως δεν έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ακόμα, άφησαν αιχμές για όλους όσοι τους «σταυρώνουν» τώρα και που είναι οι ίδιοι που μετά από κάθε επιτυχία «φωτογραφίζονταν δίπλα τους».

Στο μεταξύ, τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την κυβέρνηση και την «Αθήνα 2004» απασχολεί το να «κλείσει» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η υπόθεση, ακριβώς γιατί η δυσωδία που αναδίνεται από όσα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει τις δικές τους τεράστιες ευθύνες για το φαινόμενο ντόπινγκ. Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως όλος αυτός ο θόρυβος και η σωρεία αποκαλύψεων πλήττουν το επιχειρηματικό τους οικοδόμημα, το προϊόν που λέγεται Ολυμπιακοί Αγώνες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πολυεθνικές-χορηγοί των Αγώνων είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένες από την τροπή που έχει πάρει το θέμα και πιέζουν τους πολιτικούς τους εκπροσώπους (ΔΟΕ, «Αθήνα 2004», ΕΟΕ και κυβέρνηση) να δοθεί κάποιο τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό. Αυτό ακριβώς ήταν και το πνεύμα που επικράτησε στη χτεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και σε συσκέψεις στελεχών της ΔΟΕ και της «Αθήνα 2004». Την ίδια στιγμή, τα στελέχη των εταιριών αναζητούν τρόπους για την αντιστροφή του κλίματος ώστε να δοθεί νέα ώθηση στο ...προϊόν τους.

Η Κατερίνα Θάνου μπαίνει στο αυτοκίνητο του συζύγου της για να αποχωρήσει από το ΚΑΤ

ICON

Η Κατερίνα Θάνου μπαίνει στο αυτοκίνητο του συζύγου της για να αποχωρήσει από το ΚΑΤ
Είναι χαρακτηριστικό ότι ανώτατο στέλεχος της «Αθήνα 2004» έλεγε χτες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως η υπόθεση πρέπει να «κλείσει ...χτες». Ακριβώς αυτό που είπε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Φυσικά, θα έπρεπε το θέμα να είχε κλείσει νωρίτερα».

Σήμερα το πρωί οι δύο αθλητές θα απολογηθούν ενώπιον του τριμελούς πειθαρχικού οργάνου της ΔΟΕ, στην οποία συμμετέχουν οι: Τόμας Μπαχ, δικηγόρος, Ντένις Οσβαλντ, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, και Σεργκέι Μπούμπκα, Ολυμπιονίκης. Το όργανο θα εισηγηθεί την απόφασή του προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ, η οποία και θα αποφασίσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Βγήκαν από το ΚΑΤ

«Ουδέποτε έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών», δήλωσε ο Κ. Κεντέρης εξερχόμενος χτες στη 1.55 το μεσημέρι από το Νοσοκομείο ΚΑΤ. Ο αθλητής βγήκε περπατώντας, μπήκε στο αυτοκίνητο που τον περίμενε στην είσοδο του νοσοκομείου και λίγο αργότερα δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Ευχαριστώ τη διοίκηση του νοσοκομείου και το προσωπικό για την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους κατά την παραμονή μου. Θέλω να πω σε όλους τους Ελληνες, τους αγνούς φιλάθλους, οι οποίοι μ' έχουν αγαπήσει, συνεχίζουν να μ' αγαπάνε. Εχω πάρει εκατοντάδες γράμματα, e-mail, τηλεγραφήματα, λουλούδια στο νοσοκομείο, που μου δείχνουν την αγάπη τους.

Θα ήθελα να τους πω ότι υφίσταμαι μία πολύ μεγάλη αδικία. Ουδέποτε έκανα χρήση απαγορευμένων ουσιών. Με όλη την ειλικρίνεια η οποία με διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Τους ευχαριστώ που είναι κοντά μου, συνεχίζουν να είναι κοντά μου και θα ήθελα να τους πω ακόμα ένα πράγμα. Οτι αυτή τη στιγμή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα και με σταυρώνουν, είναι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι μετά από κάθε μεγάλη μου επιτυχία έρχονταν δίπλα μου και φωτογραφίζονταν μαζί μου. Θέλω ακόμα να πω ότι μετά τη σταύρωση έρχεται η ανάσταση», είπε.

Χρήστος Τζέκος και Κώστας Κεντέρης στους στίβους
Χρήστος Τζέκος και Κώστας Κεντέρης στους στίβους
Και κατέληξε: «Θα ήθελα όλοι, αυτή τη στιγμή, να ρίξουν τα βλέμματά τους σε όλους τους Ελληνες αθλητές μας που αγωνίζονται, κόπτονται μέσα στα στάδια. Η Ελλάδα μας έχει κερδίσει τα δύο πρώτα της μετάλλια. Θέλω όλοι οι Ελληνες φίλαθλοι να γεμίσουν τα στάδια και να ενθαρρύνουν όλα τα Ελληνόπουλα, όλους τους Ελληνες. Τα ερωτήματα θα απαντηθούν, με μια συνέντευξη Τύπου, αφότου απολογηθώ στη ΔΟΕ».

Η Θάνου

Λίγο αργότερα, στις 2.35 το μεσημέρι, αποχώρησε από το ΚΑΤ η Κ. Θάνου, η οποία δήλωσε: «Είμαι πικραμένη και απογοητευμένη από όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα. Αυτό που μου έδινε δύναμη τόσα χρόνια είναι η αγάπη του κόσμου. Η αγάπη του κόσμου θα μου δώσει τη δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα μου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Νοσοκομείο ΚΑΤ, το διοικητή τον κ. Αρτινόπουλο, όλους τους γιατρούς και το προσωπικό για την πραγματική φροντίδα, το ενδιαφέρον και την αγάπη που μου έδειξαν. Περιμένω την απόφαση της ΔΟΕ αύριο, δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μένα και για όσους νιώθουν και αισθάνονται πραγματικά Ελληνες. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ