Τετάρτη 18 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αναμένει τις αποφάσεις

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μην παίρνει ανοιχτά θέση σχετικά με την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου. Παρότι, μέσω «προσωπικών απόψεων» στελεχών της, δείχνει μια κατεύθυνση, αναμένει τους «αρμόδιους ανεξάρτητους φορείς» να πάρουν τις σχετικές αποφάσεις.

Χαρακτηριστικά: Το πόρισμα της προανάκρισης για το τροχαίο ατύχημα των δυο αθλητών έχει κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, είπε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. Διευκρίνισε ότι η συμμετοχή των αθλητών και των προπονητών στους αγώνες είναι ένα θέμα που υπάγεται στους αρμόδιους ανεξάρτητους φορείς και τόνισε πως «χρέος της Πολιτείας είναι να θέτει κανόνες και να ελέγχει για την εφαρμογή τους».

Πάντως σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να είναι πάνω από τους κανόνες και τους κανονισμούς». Σε ερώτηση σχετική με το ασυμβίβαστο ή μη του Χρ. Τζέκου (που φέρεται να είναι προπονητής των δύο, αλλά και αντιπρόσωπος διατροφικών συμπληρωμάτων), ο Θ. Ρουσόπουλος είπε πως «η εφαρμογή του νόμου είναι θέμα της δικαστικής εξουσίας». Δηλαδή, πάλι άλλος πρέπει να επιληφθεί.

Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως παραποιήθηκαν δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ορφανού για το θέμα Κεντέρη - Θάνου και σημείωσε ότι ο κ. Ορφανός είχε εκφράσει την «προσωπική του άποψη» πως «η υπόθεση έπρεπε να είχε κλείσει από ελληνικά χέρια». Οταν κλήθηκε ο Θ. Ρουσόπουλος να εκφράσει επίσης την προσωπική του άποψη, παρατήρησε ότι «φυσικά, θα έπρεπε το θέμα να είχε κλείσει νωρίτερα, αφού πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει ταλανίσει τον τόπο. Μία πληγή που είναι ανοιχτή, δημιουργεί κακή εικόνα για τη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ