Σάββατο 21 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Να παραιτηθεί ο Σρέντερ»

ΡΩΜΗ.--

«Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ πρόδωσε το λαό, θα πρέπει να παραιτηθεί», δήλωσε ο Οσκαρ Λαφοντέν, πρώην πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» κλιμακώνοντας τον πόλεμο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την «Ατζέντα 2010» και βρισκόταν για λίγο καιρό σε ύφεση.

«Η Γερμανία του Σρέντερ έχει την ασθενέστερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και ρεκόρ ανεργίας στα μεταπολεμικά χρόνια. Ο Σρέντερ είχε υποσχεθεί να κάνει προτεραιότητά του τον αγώνα κατά της ανεργίας και είχε ζητήσει από τους ψηφοφόρους να τον κρίνουν στο θέμα αυτό. Θα έπρεπε να αντλήσει τα διδάγματα» δήλωσε ο Λαφοντέν. Μάλιστα ο «κόκκινος» πρώην υπουργός εκτιμά ότι «η πολιτική του Μπλερ δεν είναι πλέον αριστερή, όπως δεν είναι και αυτή του Σρέντερ»... δηλαδή τα αυτονόητα!

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, ο Λαφοντέν δήλωσε πως επιθυμεί τη νίκη του Τζον Κέρι επειδή... «οι Δημοκρατικοί έχουν μικρότερη τάση να κάνουν πολέμους απ' ό,τι οι Ρεπουμπλικάνοι, μολονότι χρηματοδοτούνται κι αυτοί από το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ