Τρίτη 24 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περισσότεροι έλεγχοι στα ταξί

Εντολή για πιο πυκνούς ελέγχους κατά την αποβίβαση από ταξί, έχει δώσει η κυβέρνηση στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Τροχαία και Λιμενικό), με αφορμή καταγγελίες για υπερβολική είσπραξη κομίστρου.

Παράλληλα, ζητά να επιβάλλονται στους παραβάτες οι πιο αυστηρές από τις προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ απευθύνει και «αυστηρές συστάσεις» προς τις διοικήσεις των Συλλογικών Οργάνων των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί, ώστε να περιφρουρήσουν και οι ίδιες την αξιοπιστία του κλάδου τους και να απομονώσουν τους παραβάτες.

Με δηλώσεις του, ο υφυπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών διευκρινίζει ότι το επικόμιστρο των τριών ευρώ εισπράττεται μόνον από τα ταξί που είναι εφοδιασμένα με το ειδικό σήμα του ΑΘΗΝΑ 2004 και για διαδρομές από και προς τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Επίσης ότι είναι υποχρεωτική η έκδοση αποδείξεων από την ταμειακή μηχανή, με την αναγραφή όλων των στοιχείων της διαδρομής, καθώς και το κόμιστρο που εισπράττεται. Οι δε επιβάτες πρέπει να ζητούν την απόδειξη και να καταβάλλουν μόνο το ποσό που αναγράφεται σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ