Πέμπτη 26 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα το συλλαλητήριο

«Διεκδικούμε αγωνιστικά όσα μας στερούν»! Αυτήν ακριβώς την απόφασή τους κάνουν πράξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, που σήμερα πραγματοποιούν συλλαλητήριο, στις 6 το απόγευμα, στην Διονυσίου Αεροπαγίτου (απέναντι από τις Στήλες του Ολυμπίου Διός) και 4ωρη στάση εργασίας από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής παλεύουν για υπογραφή Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για την Αττική, 1.100 ευρώ κατώτερο βασικό μισθό, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, καθορισμό καθηκόντων κλπ. Στέλνουν ταυτόχρονα το μήνυμα αντίθεσής τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στην τελευταία γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας αποφάσισαν τη συνέχιση του πολύμηνου και σκληρού αγώνα τους, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι θα αναγκάσουν τους ξενοδόχους να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Εκτός από τη σημερινή αγωνιστική κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει νέα συγκέντρωση και στάση εργασίας τη μέρα που οι ξενοδόχοι της Αθήνας θα πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση. Επίσης αποφάσισαν απεργιακές κινητοποιήσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη.

Στην Κέρκυρα

Με κεντρικό σύνθημα «όχι στον εργασιακό μεσαίωνα» και ζητήματα αιχμής τις κακοπληρωμές, τις καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων, την εντατικοποίηση και την τρομοκρατία, η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 και 29 Αυγούστου, στις στάσεις εργασίας 7-11 το πρωί και συγκεντρώσεις στις 7 το πρωί, και τις δύο μέρες. Το Σάββατο οι στάσεις εργασίας θα γίνουν στα ξενοδοχεία των Δήμων Φαιάκων και Κασσοπαίων με συγκέντρωση έξω από το «Ελέα Μπιτς». Την Κυριακή θα γίνει στα ξενοδοχεία των Δήμων Μελιτειέων και Αχιλλείων με συγκέντρωση έξω από το «Ακτί Μεσογγί».

Η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεδρίασε αργά προχτές το βράδυ με θέμα το συντονισμό και την τακτική που θα ακολουθήσει ενόψει της κινητοποίησης. Τα συμπεράσματα της σύσκεψης, από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στους ξενοδοχοϋπαλλήλους για τις συνθήκες εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και μεγάλη άσκηση πίεσης και τρομοκρατίας από την πλευρά της εργοδοσίας, ώστε να μην εκφραστεί η αγανάκτηση αυτή. Διαπιστώνεται, ωστόσο, ότι υπάρχει διάθεση για συμμετοχή στην κινητοποίηση, αλλά το κατά πόσο θα εκφραστεί εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θα καταφέρουν οι εργαζόμενοι να αψηφήσουν το κλίμα της τρομοκρατίας. Η εμπειρία από τις διεργασίες της προετοιμασίας δείχνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης, ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ όχι μόνο γιατί είναι η μόνη συσπείρωση που αναπτύσσει δράση, αλλά και γιατί έχει αποδειχτεί στην πράξη πως μόνο στο δρόμο που χαράσσει το ΠΑΜΕ υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Ηδη το «Ακτί Μεσογγί», που χρωστούσε δεδουλευμένα μηνών, ξεχρεώνει στους ξενοδοχοϋπαλλήλους χρωστούμενα μέχρι και του Ιουλίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες διαμαρτυρίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων για το εφάπαξ (2016-10-05 00:00:00.0)
Προκαλούν χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους! (2005-04-19 00:00:00.0)
Τετράωρες στάσεις εργασίας (2004-08-20 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την απεργία (2004-07-31 00:00:00.0)
Είμαστε αποφασισμένοι! Πίσω δεν κάνουμε! (2004-06-18 00:00:00.0)
Τετράωρη στάση εργασίας σήμερα (2004-05-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ