Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΜΠ
Ακύρωσαν τα σχέδια για ενοίκιο

Σε σημαντική νίκη προς όφελος των φοιτητών κατέληξε η παρέμβαση της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στη Σύγκλητο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που συνεδρίασε χτες με θέμα τη λειτουργία της νέας φοιτητικής εστίας του Ιδρύματος.

Η συζήτηση για την εστία θα επαναληφθεί σε επόμενη Σύγκλητο, ωστόσο η ΠΚΣ πέτυχε να ακυρώσει τις σκέψεις που υπήρχαν για επιβολή ενοικίου στους οικότροφους φοιτητές και σ' αυτή τη βάση θα διεξαχθεί η νέα συζήτηση, που θα έχει ως αντικείμενο τον τρόπο κατανομής των φοιτητών που θα κάνουν αίτηση για τις 800 κλίνες της εστίας. Στην επιτροπή που θα οριστεί για να εξετάσει αυτά τα θέματα, μάλιστα, θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των φοιτητών του Ιδρύματος. Επίσης, αδιαπραγμάτευτο θεωρείται το θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου και στους χώρους της εστίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα απομακρυνθούν οι κάμερες που βρίσκονται τώρα εκεί για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» (που τη χρησιμοποιεί προσωρινά), όπως απαίτησε η ΠΚΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου συνεδρίαζε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους φοιτητές του Ιδρύματος, οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ