Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΔΙΑ ATTIKHΣ ΟΔΟΥ
Στα 2,5 ευρώ από αύριο

Μεταολυμπιακή αύξηση 25% ισχύει από αύριο στα διόδια της Αττικής Οδού, με αύξηση από 2 ευρώ στα 2,5 που θα αποτελέσει μόνο το πρώτο στάδιο! Η κοινοπραξία «Αττική Οδός», η οποία εκμεταλλεύεται το έργο που έχει κατασκευαστεί με τη ληστρική μέθοδο της λεγόμενης αυτοχρηματοδότησης, ανακοίνωσε ότι «αναπροσαρμόζεται η βασική τιμή από 2 στα 2,5 ευρώ, έναντι των 3 ευρώ που προβλέπει η σύμβαση».

Με βάση την αποικιοκρατικού τύπου σύμβαση που υπογράφτηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κοινοπραξία συμμετείχε με μόλις το 7% του κόστους του έργου και το εκμεταλλεύεται για 18 χρόνια, εισπράττοντας τα τσουχτερά διόδια.

Χαρακτηριστικό είναι πως η 18χρονη περίοδος εκμετάλλευσης θα άρχιζε το Σεπτέμβρη 2004. Ομως, με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης οι εργολάβοι εισπράττουν τα διόδια απ' τον προηγούμενο Μάρτη, αλλά τα διόδια δεν είχαν αυξηθεί «ως συμβολή στον εθνικό στόχο της διοργάνωσης επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων»...

Οι νέες τιμές διοδίων για τα δίκυκλα είναι 1,2 ευρώ (από ένα ευρώ), για τα φορτηγά και λεωφορεία 6,20 ευρώ (από 5), για τις νταλίκες 10 ευρώ (από 8). Τέλος, η κοινοπραξία μαζί με τις τσουχτερές αυξήσεις ανακοίνωσε, προφανώς για να «χρυσώσει το χάπι», εκπτωτικό πακέτο ονομαζόμενο «ΒΟΝUS» για τους συχνούς χρήστες, ενώ παραμένουν τα προγράμματα «EXRESS», «FRIENDLY» και «ΜΟΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ