Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» ο Λυκούργος Κομίνης

ICON

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα, στις 2.30 μ.μ. στο Α` Νεκροταφείο, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον δημοσιογράφο Λυκούργο Κομίνη, που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο, το περασμένο Σάββατο, 28 Αυγούστου, σε ηλικία 66 ετών.

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν στην οικογένειά του η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος Μάκης Μαΐλης.

Η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά το φίλο και εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος αφήνει μεγάλο κενό στη δημοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε με ευθύνη, αρετή, ήθος και συνέπεια».

«Τίμησε τη δημοσιογραφία, ήταν έγκυρος, ποιοτικός, ευρηματικός και αξιόπιστος δημοσιογράφος και ασυμβίβαστος με την παραβίαση της δεοντολογίας. Ελεύθερη φωνή και με ζηλευτό επαγγελματικό ήθος, διακήρυξε και υπεράσπισε πάντα την αλήθεια και την ποιότητα», επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ο Λυκούργος Κομίνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1938 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από πολύ νωρίς τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ξεκίνησε τη μεγάλη και ιδιαίτερα σημαντική διαδρομή του σαν ρεπόρτερ από το «Φως των Σπορ» και συνέχισε ως συντάκτης ύλης στην «Ακρόπολη».

Από τα τέλη της δεκαετίας του '60, εργάστηκε ως στέλεχος και πολιτικός αναλυτής σε πολλές εφημερίδες. Αρχισυντάκτης στην «Ακρόπολη» (1960 - 1969), στα «Σημερινά» (1971 - 1972), στην «Απογευματινή» (1972 - 1975). Διατέλεσε διευθυντής σύνταξης στην «Ελευθεροτυπία» (1975 - 1980), πολιτικός αρθρογράφος στο «Εθνος» (1981 - 1982) και αργότερα διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, διευθυντής σύνταξης στα «Νέα» (1982 - 1985), διευθυντής της «Πρώτης» (1986 - 1987). Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Επίκαιρα» και «Ενα», ενώ ήταν από τους πρώτους παρουσιαστές ειδήσεων στην ΕΡΤ (1972 - 1976). Εργάστηκε και στο ραδιόφωνο («FLASH» και «ΣΚΑΪ») με την εκπομπή του «Ασπρο και Μαύρο σε φόντο Κίτρινο».

Εκτός από τη δημοσιογραφία, ο Λ. Κομίνης επέδειξε συγγραφικό έργο. Υπήρξε επίσης και καθηγητής «δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εφαρμοσμένης δημοσιογραφίας» σε ιδιωτικές σχολές δημοσιογραφίας.

Το 2002 εξελέγη πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ