Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Οι βλάβες προειδοποιούν...

Αμεσο κίνδυνο διατρέχει η ζωή των ναυτεργατών και των επιβατών που διακινούνται με τα ακτοπλοϊκά πλοία. Η προειδοποίηση από τις συνεχείς βλάβες των επιβατηγών - οχηματαγωγών πλοίων, συμβατικών και ταχύπλοων, είναι σαφής: Τα πλοία δεν «αντέχουν» άλλο από το αδιάκοπο πήγαινε - έλα! Είναι ενδεικτικό ότι από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και την Κυριακή τρία πλοία βγήκαν «εκτός». Τελευταίο ήταν το ταχύπλοο «ΑΙΟΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» το οποίο παρουσίασε βλάβη στη νο2 κύρια μηχανή. Τα άλλα δύο ήταν τα επιβατηγά - οχηματαγωγά πλοία «ΚΑΒΑΛΑ» και «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ», που παρουσίασαν επίσης μηχανικές βλάβες.

Τα πλοία επισκευάζονται με πρόχειρο τρόπο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις και εν πλω από τα ίδια τα πληρώματα και όλα αυτά με τις ευλογίες των λιμενικών που βέβαια εκτελούν άνωθεν εντολές. Για παράδειγμα, το «ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ» έμεινε από δεξιά κύρια μηχανή την Παρασκευή, όμως σήμερα Τρίτη, θα εκτελέσει το δρομολόγιο Σύρο - Πάρο - Νάξο - Δονούσα - Κατάπολα - Αιγιάλη - Αστυπάλαια! Το «ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ» την περασμένη Κυριακή το πρωί έμεινε από ηλεκτρομηχανές στη Σάμο, αλλά λίγες ώρες αργότερα πήρε άδεια απόπλου. Βέβαια το πλήρωμα επισκεύαζε εν πλω τη βλάβη και σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού το πλοίο είχε αριστερή κλίση!

Αιτία όλων αυτών είναι ότι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και προσωπικά ο υπουργός Μ. Κεφαλογιάννης, προκειμένου να καλυφθούν όπως - όπως τα τεράστια κενά στις γραμμές (καθώς μόνο φέτος αποσύρθηκαν 30 πλοία) έχει «φορτώσει» κάθε καράβι με 6 και 7 λιμάνια!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ