Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΜΟΡΓΚΑΝ ΣΤΑΝΛΕΪ»
Η «εκλεκτή» του δικομματισμού

Συνεχίζουν τις «υψηλές» επαφές τους στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του διεθνούς χρηματοοικονομικού ομίλου «Μόργκαν Στάνλεϊ», που ήδη έχει εκδηλώσει την επιθυμία να διευρύνει την παρουσία του στη χώρα μας, για να αναπτύξει τις δραστηριότητές του σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης. Την Κυριακή, ο πρόεδρος του οίκου, Στιβ Νιούχαουζ, συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δ. Σιούφα, και συζήτησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «θέματα συνεργασίας για αναπτυξιακά προγράμματα της τράπεζας με το υπουργείο Ανάπτυξης και την κυβέρνηση».

Είχε προηγηθεί ανάλογη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, στο πλαίσιο των επαφών που έγιναν και στο επιχειρηματικό φόρουμ το οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο, η παρουσία και δραστηριότητα της «Μόργκαν Στάνλεϊ» στην Ελλάδα είναι πολύχρονη και πολλοί θεωρούν ότι οι «προβλέψεις» που κατά καιρούς δημοσιοποιούν οι αναλυτές της, είτε για την πορεία της οικονομίας, είτε για τις προοπτικές μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, στην ουσία αποτελούν εκτιμήσεις που έχουν εκ των προτέρων παραγγελθεί, ή - ακόμα χειρότερα - αναλύσεις που στόχο έχουν να υποβοηθήσουν τα χρηματιστηριακά παιχνίδια που η «Μόργκαν Στάνλεϊ» παίζει στη χώρα μας.

Εξάλλου, η αποδοχή της είναι υπερκομματική και για την ακρίβεια ...δικομματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι προεκλογικές συναντήσεις την ίδια μέρα, στις 19 του Γενάρη του 2004, του Σ. Νιούχαουζ τόσο με τον Γ. Παπανδρέου, όσο και με τον Κ. Καραμανλή. Οι δυο υποψήφιοι πρωθυπουργοί ενημέρωσαν τον επικεφαλής της «Μόργκαν Στάνλεϊ» για το οικονομικό τους πρόγραμμα και, σίγουρα, άκουσαν με πολλή προσοχή τις δικές του απόψεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ