Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
«Δεσμεύσεις» για συγκράτηση με φόντο την απελευθέρωση

Για μηδενικές αυξήσεις στα δίδακτρα των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και για αυξήσεις μέχρι 4% σε εκείνα των ξένων γλωσσών έκαναν χτες λόγο οι εκπρόσωποι των αντίστοιχων κλαδικών οργανώσεων. Την ίδια στιγμή, πάντως, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Φροντιστηριούχων Μέσης Εκπαίδευσης Γ. Χατζητέγας συμπλήρωσε ότι η «δέσμευση» δεν μπορεί να ισχύσει απόλυτα, αλλά είναι αντίστοιχη της επιρροής που έχει η Ομοσπονδία στα μέλη της και της δυνατότητάς της να παρέμβει στη διαμόρφωση των διδάκτρων.

Από την άλλη μεριά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Παπαθανασίου επανέλαβε ανέξοδα ότι το υπουργείο θα «παρακολουθήσει» την εξέλιξη των διδάκτρων που θα διαμορφώσουν από τον επόμενο μήνα τα φροντιστήρια και ότι θα πράξει... αναλόγως. Ωστόσο, πάνω από τους υπουργικούς λεονταρισμούς είναι οι ίδιες οι πράξεις της κυβέρνησης που θεσμοθέτησε την πλήρη απελευθέρωση στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.

Τέλος, εκκρεμεί, και σύμφωνα με τον Γ. Παπαθανασίου θα ρυθμιστεί τις επόμενες μέρες, η διαμόρφωση του ύψους των αυξήσεων στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με βάση το μαθηματικό τύπο που καθιερώνει το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, το αποτέλεσμα της εφαρμογής του συγκεκριμένου τρόπου διαμόρφωσης των αυξήσεων θα κινείται γύρω στο ποσοστό του 7% για τη νέα σχολική χρονιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ