Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
Σύμπνοια για την «επιχειρηματικότητα»

Στη συνέχιση της λειτουργίας των «Κέντρων Υποδοχής Επενδυτών» στα πλαίσια των Νομαρχιών, συμφώνησαν χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας με την πρόεδρο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ), Φ. Γεννηματά. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί και... ομάδα εργασίας που θα εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο και θα προτείνει τις απαραίτητες μεταβολές.

Σκοπός των ΚΥΕ είναι η ενημέρωση των νέων επιχειρηματιών για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να ανοίξουν την επιχείρησή τους και η μείωση του χρόνου που απαιτείται. Σε υπόμνημα της ΕΝΑΕ αναφέρεται ότι τα ΚΥΕ παρουσιάζουν τα εξής προβλήματα: σύγχυση για τις πραγματικές αρμοδιότητές τους, έλλειψη προσωπικού από τις Νομαρχίες για τη στελέχωσή τους, ανεπαρκής εξειδίκευση του προσωπικού, σημαντική καθυστέρηση στη χρηματοδότησή τους από το ΥΠΑΝ, αδυναμία ηλεκτρονικής παρακολούθησης των πληροφοριών. Αν και τα προβλήματα αυτά αρκούν για να χαρακτηριστεί αποτυχημένο το εγχείρημα, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εκπληρώσει ουσιαστικά την αποστολή τους!

Ο Δ. Σιούφας, εμφανώς συγκρατημένος, θεώρησε «χρήσιμη» τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΥΕ και πρότεινε την «παράτασή τους ανάλογα σε μια μεταβατική περίοδο», αλλά πρόσθεσε ότι «μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να προσφέρουν υπηρεσίες στη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ