Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παραστάσεις και συμπόσιο στα «Αισχύλεια»

«Λυσιστράτη» από το Εθνικό Θέατρο
«Λυσιστράτη» από το Εθνικό Θέατρο
Με τις «Ευμενίδες» από την Αννα Συνοδινού ξεκινούν οι φετινές εκδηλώσεις των «Αισχυλείων» στην Ελευσίνα, στις 4 του Σεπτέμβρη, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 3 του Οκτώβρη, με συνολικά 14 παραστάσεις αρχαίου δράματος, χορού και συναυλίες. Το πρόγραμμα κλείνει με το Διεθνές Συμπόσιο «Το Σώμα στο Αρχαίο Δράμα».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα έχει ως εξής: Συναυλία του συγκροτήματος «Κρόταλα» (8/9). «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο, με την Λυδία Κονιόρδου (11/9). Συναυλία με τους Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Ησαΐα Ματιάμπα (12/9). «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (15/9). «Ελευσις Πέρασμα», είναι ο τίτλος της έκθεσης της Βάνας Ξένου (16-17/9). «Δεν με χωρά ο Τόπος» από το «Sinequanon» (17/9). Μουσική παράσταση με την «Εστουδιαντίνα» και τους Ελένη Βιτάλη, Χρίστο Τσιαμούλη, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου και τον ερμηνευτή παραδοσιακών τραγουδιών Παναγιώτη Λάλεζα (19/9). Στις 20/9 η βραδιά ανήκει στη νεολαία. Στις 22/9 το θέατρο «Αργώ» παρουσιάζει, στο Παλαιό Εργοστάσιο «Κρόνος» της Ελευσίνας, την παιδική παράσταση «Το Κόκκινο Σκουφί» της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Από 23 έως 25/9 θα προβληθούν οι σημαντικότερες ταινίες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ Σάμου, την τελευταία πενταετία.

Ακολουθούν: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σε έργα Μπετόβεν (26/9). Σολίστ ο Αρης Γαρουφαλής και μαέστρος ο Βύρων Φιδετζής. Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνας (27/9). Μουσικολογοτεχνική βραδιά «Πληθυντικός Αριθμός» από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας (29/9).

Τέλος, θεατρολόγοι και φιλόλογοι από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Ισραήλ, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Αυστραλία θα συμμετάσχουν στο διεθνές συμπόσιο, το οποίο διοργανώνει (1-3/10) το Κέντρο Ερευνας και Πρακτικών Εφαρμογών «Δεσμοί» σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας. Επίκεντρο της συζήτησης θα είναι ο ρόλος του σώματος στις παραστάσεις αρχαίου δράματος. Εκτός από τις διαλέξεις και τις συζητήσεις, θα γίνουν και εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις μεθόδων εργασίας από τους Μιχαήλ Μαρμαρινό και Θεόδωρο Τερζόπουλο. H ηθοποιός Ασπασία Κράλλη θα διδάξει σε ένα τετράωρο εργαστήριο υποκριτικής (2 του Οκτώβρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ