Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χοροθέατρο - τραγουδιστικό «παρελθόν»

Μια ασυνήθιστη, καλλιτεχνικά πολύμορφη παράσταση, με τίτλο «d'avant», στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτισμός - Αθήνα 2004», θα φιλοξενηθεί στις 12 του Σεπτέμβρη στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου, χορού, μουσικής και τραγουδιού, σε συμπαραγωγή του φημισμένου θεάτρου «Σάουμπίνε» του Βερολίνου, του συγκροτήματος «Les Ballets C. de la B» της Γάνδης, του Φεστιβάλ Μασσαλίας, της «Scene National de Forbach de l'est mosellan» και του «Θεάτρου της Πόλης» του Παρισιού, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβρη του 2002.

Η σκηνοθεσία και χορογραφία καθώς και η επί σκηνής ερμηνεία του χορού και του τραγουδιού είναι έργο τεσσάρων καλλιτεχνών: Σίρι Λάρντι Σερκάουι, Χουάν Κρουζ Ντίαζ ντε Γκαρέο Εσνάολα, Λικ Ντιμπέρι, Νταμιέν Γιαλέ. Τα σκηνικά του Τομά Σνεκ, τα κοστούμια της Σίλβια Χάγκεν - Σάφερ, η μουσική διεύθυνση και διασκευή του Χουάν Κρουζ Ντίαζ ντε Γκαρέο Εσνάολα, η δραματουργική επεξεργασία του Γιόχεν Σάντινγκ, οι φωτισμοί του Ρούντολφ Χεκέροντ.

Οι τέσσερις συνδημιουργοί και συνερμηνευτές της παράστασης, οι οποίοι έχουν μαθητεύσει στη σκηνοθεσία, στο χορό και στο τραγούδι, ως χοροτραγουδιστικό «κουαρτέτο» κάνουν μια «επιστροφή» στη φωνητική μουσική του μεσαίωνα, αναπλάθοντας με σημερινή «ματιά» εικόνες, ήχους και συναισθήματα μιας «παλιότερης εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ