Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους καλλιεργητές της Χίου

Ερώτηση για τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών του Νομού Χίου κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Γιάννης Πατσιλινάκος προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην Ερώτηση σημειώνεται: «Αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την οποία συνεχίζει και η σημερινή της ΝΔ, είναι οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών του Νομού Χίου να βρίσκονται σε δεινή θέση. Η έλλειψη μέτρων για την ουσιαστική ενίσχυση της καλλιέργειας, οι μικρές αποζημιώσεις ανά δέντρο για τις ζημιές από την κακοκαιρία που δόθηκαν, και μάλιστα όχι σε όλους τους καλλιεργητές, αλλά και η μη καταβολή της προβλεπόμενης προκαταβολής, είναι μερικές από τις αιτίες της παραπέρα επιδείνωσης του εισοδήματος των εσπεριδοκαλλιεργητών του νησιού».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν ζήτημα για το αν και πώς θα στηριχτεί η καλλιέργεια και θα ενισχυθεί το εισόδημα των εσπεριδοκαλλιεργητών της Χίου. Συγκεκριμένα, ρωτούν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

- Προτίθεται η κυβέρνηση να αποζημιώσει όλους τους καλλιεργητές του νησιού που έπαθαν ζημιά και να αυξήσει τις τιμές αποζημίωσης ανά δέντρο που δίνει ο ΕΛΓΑ, δεδομένου ότι οι σημερινές είναι μικρότερες από τις μέσες τιμές που υπήρχαν την προηγούμενη περίοδο και δεν επαρκούν για να καλυφθεί η καταστροφή και τα υπέρογκα έξοδα στήριξης της παραδοσιακής αυτής καλλιέργειας;

- Γιατί μέχρι σήμερα δε δόθηκε η προβλεπόμενη προκαταβολή και τι μέτρα θα πάρει για την άμεση καταβολή της σε όλους τους καλλιεργητές εσπεριδοειδών του νησιού που έπαθαν ζημιά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ