Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Πλώρη για μέτωπο ενάντια σε εφοπλιστές και κυβέρνηση

Παναιγαιακή σύσκεψη στη Χίο

Πλώρη βάζουν οι νησιώτες για τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου, που θα διεκδικήσει φτηνές, ασφαλείς, γρήγορες και απρόσκοπτες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και θα συγκρουστεί με το μαύρο μέτωπο ακτοπλόων εφοπλιστών και κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει μετατρέψει το κοινωνικό αγαθό της ακτοπλοΐας σε Οδύσσεια. Πρώτο βήμα για τον αγωνιστικό συντονισμό των νησιωτών αποτελεί η παναιγαιακή σύσκεψη, που διοργανώνεται την επόμενη Κυριακή 12 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χίου, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί στο νησί, από συνδικαλιστικούς και μαζικούς φορείς, επαγγελματοβιοτέχνες και φοιτητικούς Συλλόγους.

Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς από όλα τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Και ήδη έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα φορείς από Ρόδο, Σάμο, Σύρο, Κάλυμνο, Κω, Μυτιλήνη, Λήμνο, Ικαρία, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει και από Κεφαλλονιά.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην παναιγαιακή σύσκεψη στη Χίο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου προς όλους τους φορείς του νησιού, επισημαίνοντας ότι το μόνο ισχυρό όπλο των νησιωτών είναι ο ενωμένος και συντονισμένος αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ