Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ποιος εργάτης μπορεί να πληρώσει 2.000 ευρώ το τετραγωνικό;

Δήλωση του Γιάννη Πάσουλα, εκπροσώπου των εργαζομένων στη διοίκηση του ΟΕΚ

«Βόμβα μεγατόνων» χαρακτηρίζει τη χτεσινή ανακοίνωση για την υπέρογκη τιμή του τετραγωνικού των σπιτιών στο Ολυμπιακό Χωριό, που καλούνται να πληρώσουν οι δικαιούχοι, ο Γιάννης Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδος και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο Γιάννη Πάσουλας καταγγέλλει: «Βόμβα μεγατόνων αποτελεί η ανακοίνωση στο ΔΣ ότι το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού θα είναι τουλάχιστον 1.500 ευρώ. Σημειωτέον ότι σ' αυτό θα προστεθεί η αξία του οικοπέδου που αναλογεί σε κάθε κατοικία, οι δαπάνες αναθεώρησης, οι αποζημιώσεις από αιτήσεις θεραπείας ή αγωγές των αναδόχων, το ποσό που αναλογεί στο ΦΠΑ 18%, κλπ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ το τετραγωνικό μέτρο θα ξεπεράσει τις 650.000 δραχμές ή τα 2.000 ευρώ.

Είναι σκάνδαλο ολκής, την ώρα που πανελλαδικά ο ΟΕΚ παραχωρεί κατοικίες που κατασκευάζει με μέσο όρο 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο ή 153 χιλιάδες δραχμές, στο Ολυμπιακό Χωριό να ξεπερνά τα 2.000 ευρώ. Και σαν να μη φτάνει αυτό, όσοι αποφασίσουν να κατοικήσουν εκεί πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κοινόχρηστα θα είναι δυσβάσταχτα, αφού καλούνται να συντηρήσουν τεράστιους υπαίθριους χώρους, πισίνες, γυμναστήρια και μια σειρά άλλες εγκαταστάσεις που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της Ολυμπιάδας και των πολυεθνικών.

Τους κινδύνους αυτούς τους είχαμε επισημάνει, τόσο στη διοίκηση του ΟΕΚ όσο και δημόσια, όμως η τότε κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση σφύριζαν αδιάφορα. Εχουν τεράστιες ευθύνες, γιατί κατασπατάλησαν τα χρήματα των εργαζομένων σε δραστηριότητες ξένες προς την αποστολή και τον προσανατολισμό του ΟΕΚ.

Οι δικαιούχοι του Οργανισμού πρέπει αποφασιστικά να απορρίψουν αυτά τα σενάρια. Να μην αφήσουν να περάσει ένα τέτοιο σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παρέμβει αποφασιστικά, για να οργανώσει την αντίδραση των δικαιούχων, για να μην πληρώσουν το "μάρμαρο" των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη και πρέπει να επιχορηγήσει τον Οργανισμό για το παραπάνω κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο από το μέσο όρο που ισχύει πανελλαδικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ