Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
Υπολοχαγός σχεδίαζε την ανατροπή του Μιλόσεβιτς!

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Ο Μπόμπαν Γκάγιτς, βασικός ύποπτος της σπείρας που σχεδίαζε την ανατροπή του Γιουγκοσλάβου Προέδρου, παραδέχτηκε χτες απολογούμενος σε στρατιωτικό δικαστήριο της σερβικής πόλης Νις πως δολοπλοκούσε με σκοπό να ανατρέψει τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τον ανώτατο διοικητή του γενικού επιτελείου στρατού της χώρας στρατηγό Πάκβοβιτς για να ...εγκαταστήσει στην εξουσία τον διεκδικητή του ...σερβικού θρόνου Αλεξάντερ Καράγιορβιτς!

Ο υπολοχαγός Γκάγιτς, που φαίνεται πως ηγούνταν της επταμελούς ομάδας «Σερβικός Απελευθερωτικός Στρατός», είπε στο δικαστήριο πως είχε συζητήσει την ιδέα ενός πραξικοπήματος με άλλους συναδέλφους του αξιωματικούς του στρατού. Οπως ο ίδιος είπε στο δικαστήριο: «Είναι αλήθεια πως συζήτησα μαζί τους το σχηματισμό μίας οργάνωσης που θα ανέτρεπε την εξουσία... πως συζητήσαμε για τη δολοφονία του Μιλόσεβιτς και την αποκατάσταση της μοναρχίας»! Ωστόσο, ο υπολοχαγός Γκάλιτς επιχείρησε με «αφέλεια»(;) να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας πως «σπανίως εννοούσε σοβαρά το σχέδιο ανατροπής του Μιλόσεβιτς, αποσκοπώντας περισσότερο στην πρόκληση εντυπώσεων».

Ο Γκάλιτς και άλλοι έξι ενεργοί και απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβρη με την κατηγορία της «συνωμοσίας κατά του κράτους και της τρομοκρατίας. Κατηγορείται ως ο εγκέφαλος και αρχηγός της ολιγομελούς οργάνωσης «Σερβικός Απελευθερωτικός Στρατός», που είχε ως σκοπό την ανατροπή του Προέδρου Μιλόσεβιτς και τη διενέργεια πραξικοπήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ