Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Ποδηγετεί επίσημα τη διαιτησία

Κορυφώνεται ο εναγκαλισμός του ποδοσφαίρου και των διοργανώσεων με τους επιχειρηματίες, που πλέον ποδηγετούν απροκάλυπτα κάθε παράμετρό του. Οι παράγοντες έκαναν ένα ακόμα βήμα για ν' αποκτήσουν (και επίσημα) τον έλεγχο και στη διαιτησία, ταυτόχρονα όμως και επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ομοσπονδία.... Χτες ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτορας Μητρόπουλος, ανακοίνωσε τη δημιουργία αμειβόμενης Επιτροπής Διαιτησίας Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (ΕΔΕΠ), η οποία ουσιαστικά θα 'ναι το αντίπαλο δέος στην υφιστάμενη Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ), που λειτουργεί υπό την ΕΠΟ.

Πρόεδρός της θα 'ναι ο Μάκης Γερμανάκος και μέλη της οι Τζουβάρας, Κουκουλάκης, Τεβεκέλης, Βασιλάκης, Μεσαλάς, Σπανέας. Αιτία και αιτιατό για την ΕΔΕΠ, διά στόματος Μητρόπουλου: «Αποτελεί εντολή των επενδυτών (...) από το καλοκαίρι. Ως τώρα το ΔΣ της ΕΠΑΕ δε συμμετείχε στα δρώμενα της διαιτησίας στην ΕΠΟ. θα 'ναι το μάτι και τ' αυτί της λίγκας στη διαιτησία. Εργο της ό,τι έχει σχέση με τη διαιτησία και αφορά την ΕΠΑΕ. Θα εισηγείται και παραπομπές διαιτητών που θα εφαρμόζει το ΔΣ. Θα παρακολουθεί τους διαιτητές και θα γνωμοδοτεί γι' αυτούς. Αυτή η επιτροπή είναι προπομπός της επαγγελματικής ΚΕΔ που προβλέπει ο νόμος. Δε θα μείνουμε αμέτοχοι, ούτε θα περιμένουμε Θεία φώτιση στα δρώμενα της διαιτησίας». Και για όποιον ακόμα αμφιβάλλει για τις εν γένει προθέσεις των επιχειρηματιών, «δε θ' αφήσουμε κανένα δικαίωμα που μας παρέχει ο νόμος να μην το αξιοποιήσουμε»...

Ο πρόεδρος της λίγκας ουσιαστικά αποστασιοποιήθηκε από τις επιλογές για τη νέα ΚΕΔ: «Νικάκης - Αλεξανδρίδης (σ.σ. πρόεδρος ομοσπονδίας διαιτητών - ΟΔΠΕ) άλλαξαν κατά 70% την ΚΕΔ. Ετσι έκριναν, έτσι έκαναν. Είναι δική τους η ευθύνη για ό,τι θετικό ή αρνητικό συμβεί. Επίσης πρέπει να πω ότι η ΟΔΠΕ είναι υπεύθυνη κατά 50% για ό,τι γίνεται στην ελληνική διαιτησία». Υποστήριξε πως από την επόμενη περίοδο σωματείο που δε θα διαθέτει ηλεκτροφωτισμό και βοηθητικό γήπεδο δε θα μπορεί να βρίσκεται στην Α` Εθνική. Επίσης σε συγχρηματοδότηση με τη ΓΓΑ εντός του 2000 όλα τα γήπεδα θ' αποκτήσουν πλαστικά καθίσματα. Ακόμα ο Βίκτορας Μητρόπουλος εξήγγειλε «τέρμα των ιδιωτικών στρατών. Οι οργανωμένοι θα μπουν σε τάξη και θα υπακούν στους νόμους και τους κανόνες της πολιτείας και της ΕΠΑΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ