Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης

Με θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής της Νίκαιας, των εκπροσώπων όλων των προσφυγικών σωματείων της πόλης, των Σωματείων Εθνικής Αντίστασης, των Κινημάτων Ειρήνης, των Εργατικών, Πνευματικών, Αθλητικών, Επαγγελματικών Οργανώσεων και Ομοσπονδιών με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, καθώς και των σχολείων της πόλης, ξεκινούν αύριο Κυριακή 12 Σεπτέμβρη οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, για την επέτειο των 82 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η διοργάνωση ανήκει στο Δήμο Νίκαιας σε συνεργασία με τους Προσφυγικούς Συλλόγους της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 20 του μηνός.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν με τη λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και τη λιτάνευση της εικόνας των Μικρασιατών Μαρτύρων από την εκκλησία στις οδούς Ηλιουπόλεως - Βιθυνίας - Π. Ράλλη και Π. Τσαλδάρη.

Την Τρίτη 14 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας, στην πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης). Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του δημάρχου Νίκαιας και εκπροσώπου των Προσφυγικών Σωματείων της πόλης, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Μικρασιάτισσας Μάνας από τον Δήμαρχο Νίκαιας και τα Προσφυγικά - Αρμενικά Σωματεία της πόλης, λαμπαδηδρομία από την πλατεία Δημοκρατίας (Κρήνης) στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή μελών των Προσφυγικών Σωματείων, της Τοπικής Εφορίας Προσκόπων Νίκαιας Κορυδαλλού, μαθητών των σχολείων της πόλης μας, μελών των ΚΑΠΗ και της Φιλαρμονικής Δήμου Νίκαιας.

Την ίδια μέρα στις 9 μ.μ. θα δοθεί συναυλία με τη Δόμνα Σαμίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ