Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΝΕΑ ΠΝΟΗ: «Αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την απλοποίηση του κανονιστικού πλαισίου και την απελευθέρωση των αγορών ζητούν οι Ευρωπαίοι βιομήχανοι προκειμένου να αναδειχτεί η ΕΕ στη μεγαλύτερη και δυναμικότερη ενιαία αγορά. Ο αντιπρόεδρος της UNICE και πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλος, τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να δώσει νέα πνοή στη στρατηγική της Λισαβόνας» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΡΗΜΑΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ: «Οι δουλιές έχουν γίνει σκληρότερες. Στον ιδιωτικό τομέα, η σχέση αμοιβής και έντασης εργασίας γίνεται, συχνά, αφόρητη. Στο Δημόσιο, η ανοργανωσιά και απαξίωση της ανθρώπινης εργασίας χειροτερεύει και μαζί της η διαφθορά παραμένει σταθερή... αξία. Ο τουρισμός άφησε πίσω του σοβαρά κενά δωμάτια, κολοβά εισοδήματα και αγωνία για την επόμενη χρονιά. Οι - ελάχιστοι πλέον - αγρότες περιμένουν κάποιον να τους εξηγήσει τις αλλαγές που τους περιμένουν» (ο Μπ. Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ: «Πάνω από 10% βρέθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2004, σύμφωνα με τη νέα καταγραφή. Η καταγραφή της ανεργίας γίνεται πλέον με νέα μέθοδο, η οποία στηρίζεται στην απογραφή πληθυσμού του 2001, αντί του 1991, την οποία χρησιμοποιούσε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, προκειμένου να προκύπτουν χαμηλότερα ποσοστά» (το σχόλιο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΝΟΥΣ: «Στο επίκεντρο της ανθρωποκεντρικής προσοχής της νέας διακυβέρνησης, όπως φάνηκε από τις πρώτες μέρες της, είναι ο αγρότης, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, αλλά και οι πολύτεκνες οικογένειες» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! «Η συζήτηση για τα "γαλάζια παιδιά" κάνει πολύ κακό στη Δημοκρατία (...) η αλλαγή προσώπων δεν είναι δυνατόν να ερμηνεύεται μονομερώς ως δίωξη. Και εν τέλει, επιβάλλεται να γίνει» (η Λίνα Κλείτου στη ΒΡΑΔΥΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ