Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Χτες ήταν ανήσυχος για την πορεία της οικονομίας...

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, όπου ο Γ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας, χτες μετά τη σύσκεψη με οικονομολόγους, στην οποία συμμετείχαν και οικονομικά στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε «ιδιαίτερα ανήσυχος»...

Λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός παρουσιάσει το αντιλαϊκό πρόγραμμα της οικονομικής πολιτικής του, που είναι συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησης Σημίτη, ο Γ. Παπανδρέου «βάζει πλάτη», με τις ...ανησυχίες του, για να εξαπολυθεί καινούρια νεοφιλελεύθερη επέλαση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πολλοστή φορά και χτες υπεραμύνθηκε του ...έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι «με την πολιτική της κυβέρνησης κινδυνεύει να χαθεί ό,τι με κόπο κέρδισε η χώρα τα περασμένα χρόνια».

Ο Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας να συγκαλύψει την πλήρη πολιτική ταύτιση του κόμματός του με την κυβέρνηση, μια πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, προχώρησε σε αντιπολιτευτικές κορόνες, κατηγορώντας «την κυβέρνηση ότι κρατά μυστικά στοιχεία της οικονομίας», η οποία όπως ανέφερε «τα παρουσιάζει μόνο στην Eurostat». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι «τα μηνύματα που έρχονται από εκεί δεν είναι θετικά», που ενισχύουν όπως πρόσθεσε «την ανασφάλεια που δημιουργεί η απραξία της κυβέρνησης».

Δε θέλω να κινδυνολογήσω, κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου, «αλλά η εικόνα της οικονομίας δεν είναι καθόλου ευχάριστη και αυτό οφείλεται στους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης».

Με τον Κ. Σημίτη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Κ. Σημίτη και όπως ο ίδιος δήλωσε, έγινε «μια απλή, φιλική συζήτηση για τρέχοντα θέματα».

Παράλληλα, ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κ. Σημίτη, μετά και την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, δηλώνοντας ότι συζητήθηκε μεν «το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας» με τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά παρέπεμψε σε παλιότερες δηλώσεις τους, με τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι το κόμμα του «δεν ασχολείται αυτή την ώρα με την προεδρολογία και την ονοματολογία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ