Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
STOP στην επέλαση των πολυεθνικών

«Αέρα στα πανιά» των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών επιχειρήσεων έχει δώσει η συζήτηση που άνοιξε η κυβέρνηση της ΝΔ και ειδικότερα το υπουργείο Τουρισμού με στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Ηδη, η πολυεθνική «LIDLE», όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, με διαφημιστικά φυλλάδια που μοιράζει στο νησί, προαναγγέλλει τη λειτουργία του καταστήματός της και ώρες εκτός του ισχύοντος ωραρίου!

Το σωματείο θεωρεί ότι η συζήτηση γύρω από τον ορισμό των «τουριστικών περιοχών» που άνοιξε το υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια, όμοια με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και μεγαλεμπόρων. Η κυβέρνηση μάλιστα, συνεχίζει, επιχειρεί να καταστεί συνένοχη σ' αυτό το έγκλημα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού με δική της απόφαση θα χαρακτηριστούν οι «τουριστικές περιοχές» των δήμων της.

«Οι εργαζόμενοι του νησιού - υπογραμμίζει - πρέπει να κατανοήσουν ότι βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πολιτική επίθεση κυβέρνησης και Δήμων (που συναινούν στους πολιτικούς σχεδιασμού της) και στόχο έχει να δημιουργήσει νέες στρατιές δούλων, με συνθήκες ανασφάλειας. Να δημιουργήσει εργαζόμενους, που θα δουλεύουν με μερική απασχόληση, χωρίς ασφάλιση και περίθαλψη. Να δημιουργήσει εργαζόμενους, που θα καταπατούνται τα δικαιώματά τους».

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να αφουγκραστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων ώστε να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον των εργασιακών τους σχέσεων. Δηλώνει ότι θα σταθεί εμπόδιο στην προσπάθεια φαλκίδευσης των αναφαίρετων δικαιωμάτων των εργαζομένων. Καλεί, τέλος, τη διεύθυνση της «LIDLE» να προσαρμόσει το ωράριο λειτουργία του καταστήματος με το ισχύον σε τοπικό επίπεδο, διαφορετικά το σωματείο θα προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων με δυναμικό τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ