Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΝΑΡΑ
Συνυπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις!

Από το... γραφείο του εργοδότη «πέρασε» η απάντηση του υφυπουργού Εργασίας σε Ερώτηση του ΚΚΕ, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο Αγγελος Τζέκης

Οι πολιτικές της Νέα Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνες για την ανεξέλεγκτη χορήγηση επιδοτήσεων σε επιχειρηματίες που στη συνέχεια επιδίδονται σε κλείσιμο επιχειρήσεων και μαζικές απολύσεις, κατήγγειλε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης Ερώτησής του προς τον υφυπουργό Εργασίας, Γεράσιμο Γιακουμάτο, για το κλείσιμο της «ΦΑΝΚΟ ΑΕ» και γενικότερα τις εξελίξεις στον Ομιλο Λαναρά.

Ανταπαντώντας ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, επιχείρησε να παρουσιάσει το «φιλολαϊκό» πρόσωπο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «εμείς δεν ευνοούμε πολιτικές που έχουν απολύσεις», ενώ επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας ότι «τα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι μονοπώλιο. Είναι κτήμα και συνείδηση όλων των πολιτών και όλων των πολιτικών». Για το όμιλο Λαναρά σημείωσε ότι «γνωρίζουμε την ανασφάλεια που υπάρχει», ενώ ειδικά για τη ΦΑΝΚΟ υποστήριξε ότι το θέμα είναι υπό εξέταση, σημειώνοντας ότι αν και υπάρχει προσύμφωνο για τη δανειοδότησή της από τράπεζες δεν έχει γίνει ακόμη δανεισμός.

Παίρνοντας το λόγο ο Αγγελος Τζέκης τόνισε για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «είστε συνυπεύθυνοι σε αυτό το πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί και λειτουργούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», μιλώντας για «επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος του πού πηγαίνουν» και πρόσθεσε πως «αυτό το πλαίσιο το δημιουργούν κυβερνήσεις είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ». Μάλιστα έκανε λόγο για «σχέση μεταξύ κυβερνήσεων και επιχειρηματιών» καταγγέλλοντας σχετικά με το έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας που ζήτησε ο υφυπουργός προκειμένου να απαντήσει στην Ερώτηση του ΚΚΕ ότι «η απάντηση ήρθε στα χέρια τα δικά μου μέσα από το γραφείο του εργοδότη» και ότι το κείμενο - απάντηση ήταν ήδη από προχτές στα χέρια της εν λόγω επιχείρησης!

Αναφερόμενος στην πρακτική της κυβέρνησης υπενθύμισε τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη σχετικά με το ότι δεν μπορούν να στηριχτούν πλέον κλάδοι όπως αυτός της κλωστοϋφαντουργίας, ενώ αναφέρθηκε στη δήλωση των εκπροσώπων του ομίλου Λαναρά στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί όπου είπε ότι «θα κλείσει εργοστάσια που δε βρίσκονται σε επιχειρηματικά του σχέδια». Παράλληλα, ο Αγγελος Τζέκης επισήμανε ότι είναι ανούσια η επίκληση του υπουργείου Εργασίας στο πλαφόν απολύσεων του 2 τοις χιλίοις όταν κλείνουν εργοστάσια!

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας, απάντησε αόριστα στην καταγγελία του βουλευτή του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι «αστυνομικές ικανότητες δεν έχω» ζητώντας καταγγελία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένορκη διοικητική εξέταση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ