Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συλλαλητήριο πίεσης υπέρ των εργαζομένων

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγώνες που γίνονται για αυξήσεις στους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με ουσιαστικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, εξέφρασε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρου επισήμανε τη σπουδαιότητα του συντονισμού δράσης για την επιτυχία των αγώνων των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Για το ΚΚΕ είναι ολοφάνερο ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν μπορούν να πειθαρχήσουν σε λογικές "σας δίνω ψίχουλα πάνω από τον πληθωρισμό", που ούτε και αυτό είναι βέβαιο. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν καμία υποχρέωση να δώσουν τη δική τους συνεισφορά ούτε στα προγράμματα σύγκλισης, ούτε στα προγράμματα σταθερότητας, ούτε να πάρουν υπόψη τους τα χρέη και τα ελλείμματα. Πολύ περισσότερο, που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι. Εμείς θα στηρίξουμε αγώνες που γίνονται για γενναίες αυξήσεις στους εργαζόμενους, σε συνδυασμό με ουσιαστικές παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στο Συνταξιοδοτικό, γενικότερα στην Κοινωνική Ασφάλιση, παίρνοντας ως βάση όχι μόνο τις προσωπικές ανάγκες κάθε εργαζόμενου, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειάς του στις σύγχρονες συνθήκες. Και σ' αυτά τα πλαίσια, η συμβολή η δική μας είναι με την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στις 9 Οκτώβρη 2004, που έχει σαν στόχο, όχι να προβάλει στενά κομματικούς στόχους, αλλά να δημιουργήσει ένα περιβάλλον πίεσης υπέρ των εργαζομένων».

Ο Σπ. Παπασπύρου με τη σειρά του σημείωσε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει ανοιχτή επικοινωνία με το ΚΚΕ, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο προχωρούν σε αγώνες για τα μισθολογικά τους αιτήματα, για τα θέματα που αφορούν στο κόστος ζωής, στην ακρίβεια κλπ. Επισήμανε την ανάγκη του συντονισμού των παρεμβάσεων που θα εκδηλωθούν, «από το συλλαλητήριο ή τα συλλαλητήρια μέχρι τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα εκδηλωθούν σύμφωνα με τη διαφαινόμενη περιοριστική εισοδηματική πολιτική το επόμενο χρονικό διάστημα» και κατέληξε λέγοντας: «Θα έχουμε έναν Οκτώβρη αγωνιστικών παρεμβάσεων και διεκδικήσεων και η επικοινωνία και ο συντονισμός είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την επιτυχία των αγώνων των εργαζομένων».

Για το πόρισμα του «2004»

Απαντώντας σε ερώτηση για τη θέση του ΚΚΕ σχετικά με το πόρισμα για την οικονομική διαχείριση του «Αθήνα 2004», το οποίο «η κ. Αγγελοπούλου αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα, επικαλούμενη μάλιστα προσωπικά δεδομένα», η Αλ. Παπαρήγα είπε: «Εμείς έχουμε ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για το πραγματικό κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Είτε αφορά το συγκεκριμένο οργανισμό, είτε το συνολικό κόστος. Για όλο το κόστος των έργων. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να ανεχθεί να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα για ένα λογαριασμό, για τον οποίο μάλιστα δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα».

Σε δεύτερη ερώτηση, σχετικά με αυτή καθαυτή την άρνηση της κ. Αγγελοπούλου, η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε: «Σας απάντησα. Εμείς θα ζητήσουμε πρώτα απ' όλα από την κυβέρνηση, διότι απέναντι στον πολιτικό φορέα έχουμε την ευθύνη να ζητήσουμε. Δεν μπορούμε να δράσουμε διαφορετικά και η κυβέρνηση ας κάνει το καθήκον της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβάλλουν ...ήπιες διεκδικήσεις (2004-09-14 00:00:00.0)
Καλεί σε απεργία για διάλογο! (2003-10-30 00:00:00.0)
Σκληρή γλώσσα, αλλά λίγες απαιτήσεις (2002-09-04 00:00:00.0)
Χρειάζεται επιθετική διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων (2001-07-18 00:00:00.0)
Γενικά και αφηρημένα στην απεργία (2000-09-29 00:00:00.0)
Προεδρείο συναίνεσης στην ΑΔΕΔΥ (1998-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ