Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Στο προσκήνιο ξανά το ξεπούλημα

Με το ξεπούλημα των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ) και την πρόσληψη νέου «συμβούλου» που θα χειριστεί την υπόθεση, αναμένεται να ασχοληθεί τις προσεχείς μέρες η διυπουργική επιτροπή, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι να «ξεμπερδέψει» μέσα στο 2004 με το ξεπούλημα της εταιρίας. Για το σκοπό αυτό το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση και να αναθέσει στο «σύμβουλο», που θα προσλάβει, την προκήρυξη νέου διαγωνισμού.

Ακολουθώντας την ίδια κι απαράλλακτη πολιτική με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ σκοπεύει να ξεπουλήσει την εταιρία μαζί με τις κερδοφόρες δραστηριότητες, που είναι η επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών («χάλντινγκ»), η τεχνική βάση, οι εμπορευματικές μεταφορές κλπ. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα επιλεγεί η πώληση δραστηριοτήτων ξεχωριστά, κάτι που είχε προαναγγείλει η προηγούμενη (επί ΠΑΣΟΚ) πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομίας και Μεταφορών - Επικοινωνιών διοχετεύουν πληροφορίες περί άσχημης οικονομικής κατάστασης της εταιρίας με συσσωρευμένες ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, προφανέστατα για να δικαιολογήσουν την ειλημμένη τους απόφαση για άμεσο ξεπούλημα της εταιρίας. Σημειώνεται ότι το νέο εγχείρημα ξεπουλήματος της άλλοτε «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και νυν «Ολυμπιακών Αερογραμμών» είναι το πέμπτο κατά σειρά από το 1999. Τα προηγούμενα τέσσερα αποτυχημένα εγχειρήματα έγιναν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ